Connect with us

Музика

Лайнъл Ричи и The Commodores със специален трибют в Culture Beat Club

Avatar

Публикувано

на

commodores

Този четвъртък, 16 април 2015 г., Culture Beat Club (Бул. България 1, сградата на НДК) ще бъде озвучен от музиката на една от най-великите funk/soul банди на миналия век – Commodores. Събитието е част от проекта на клуба в колаборация с парти лейбъла CODE, носещ кодовото название Studio 54 и представящ по един нов, интригуващ начин, както със специален бляскав интериор, така и с изпълнения на живо, магия и много изненади, дивите години на диско културата.

За Commodores може да се говори много. Бандата е създадена през 70-те години на миналия век, но изгрява на музикалния хоризонт след като са избрани за подгряваща група на модните по това време Jackson 5.

Най-успешния период за групата, разбира се, може да бъде свързан с култовия Лйанъл Ричи. През 1968 г. той става певец и саксофонист на групата The Commodores, с която работи повече от десетилетие.  С неговия нежен, любовен глас, и прочувствени текстове, The Commodores са обречени на успех. Хитовете не закъсняват – „Easy,“ „Sail On“ и „Three Times a Lady“ са само малка част от  песните, които изстрелват бандата на върха на класациите и в сърцата на меломаните по цял свят. Групата е продала повече от 75 милиона албума в цял свят.

Лайнъл Ричи не си почива, а работи усилено по различни проекти, като автор на музика за други изпълнители. От таланта му се раждат хитови изпълнения, като любимото на всички парче на Кени Роджърс „Lady“. Колаборацията му с прекрасната Даяна Рос от 1981 г. – и песента „Endless Love“, създадена за кино хита със същото заглавие се превръща в най-продавания сингъл за всички времена на звукозаписната компания Motown.

Класическите парчета на  The Commodores, както и други легендарни тракове можете да чуете този четвъртък от 22:00 часа в клуб Culture Beat club. Селекционер ще бъде добре познатият  DJ Emo a.k.a EK, резидент на събитията на CODE, с афинитет към качествения саунд, перфектния микс и доброто настроение.

Advertisement

Вход свободен

Допълнителна информация за събитието във facebook: http://goo.gl/VWzO2v

Continue Reading
Advertisement