Открийте ни и в

EDM

Легендарният диджей Claudio Holze се завръща на Bedroom Beach!

Avatar

публикувано

на

Легендарният диджей Claudio Holze се завръща на Bedroom Beach! 141

След 8-годишна пауза, на 21 август, ветеранът и аржентинската DJ легенда Claudio Holze идва отново на Bedroom Beach, за да направи едно шоу от истинска висока класа.

Claudio Holze е от онези имена в света на музиката, за които може да се каже, че са олицетворение на съчетанието от дългогодишен опит, практика и талант. През 80-те години на миналия век роденият в Буенос Айрес Claudio Holze търпи първоначалното влияние на легендарните нюйоркски диджеи Larry Levan и Danny Tenaglia, както и на чикагския виртуоз на пулта Frankie Knukless. Голяма роля върху оформянето му като артист изиграват и продуценти като Quincy Jones, Giogio Moroder, Cerrone. Техният пример го кара да се впусне в кариерата на диджей, и това решение издига Claudio Holze  на върха на вълната на новия стил електронна музика от края на миналия век, въплъщавана от култови имена като Depeche Mode, Kraftwerk, New Order.

Първоначално Claudio Holze резидира в Буенос Айрес, където се научава да съчетава перфектно уникалния си стил с магията на звуковете. В края на 90-те години прави голямо турне в Латинска Америка, забивайки в клубове като Regina 51 в Коста Рика, Mistica в Перу, Praia в Доминиканската република, Cafeina in Мексико сити, Mint и Asia de Cuba в Буенос Айрес, Аржентина.

През 2000 г. Claudio Holze става резидент на тузарския нощен клуб Nikki Beach в Маями, където в продължение на 5 години всяка неделя прави 12-часови сетове. Работи и в други известни клубове в Маями като Prive, Opium Garden, Lola, Owigene, Grass Lounge, Rumy, Crobar. Междувременно е канен на важни събития, спонсорирани от световноизвестни марки като Louis Vuitton в Сан Франциско, Moet Chandon във Франция, Custo Barcelona Fashion Show и Fashion Week в Ню Йорк. Канен е като диджей и на партита в престижни хотели като Delano, Faena (в Буенос Айрес), Ritz Carlton, Four Seasons, The Setai и Mandarin Oriental (в Маями).

В работата си Claudio Holze залага на смесица от хаус, джаз, поп и мелодични модерни битове. Така се раждат албумите му Nikki Beach Luxury Vol 1, издаден от Warner France в Сен Тропе през 2003 г., и Nikki Beach Luxury Vol 2 през 2008 г.

Реклама