Открийте ни и в

Музика

Легендата на Manowar, Ross The Boss също част от Midalidare Rock In The Wine Valley

Avatar

публикувано

на

Легендата на Manowar, Ross The Boss също част от Midalidare Rock In The Wine Valley 141

Легендарният китарист и съосновател на Manowar, Ross The Boss се включва в Midalidare Rock In The Wine Valley. Ross пристига в България с групата си “Ross The Boss”, създадена през 2005-а година, с която има четири издадени студийни албума. Дебютният „New Metal Leader” e издаден през 2008-а година, a чисто новата им творба “Born of Fire” излезе в начало на март тази година. И със сегашната си група, в която свири и знаковият басист на Symphony X Mike LePond, Ross продължава да доказва на публиката, че е един от най-обичаните метъл китаристи в света.

Израснал в Ню Йорк, Ross “The Boss” Friedman първо свири на пиано и цигулка, но още в първия момент, в който докосва електрическа китара осъзнава, че е намерил истинската си любов. През 1973-а година, заедно с Andy Shernoff създават The Dictators, първата Punk Rock банда в историята.

През 1980 г. самия Ronnie James Dio запознава Ross с Joey DeMaio. Двамата имат сходно усещане и виждане за метъл музиката и заедно създават Manowar, както и свой собствен субжанр, който наричат „True Metal”. За своите осем години и шест албума с групата, Ross е определян като истинския и единствен китарист на Manowar.

Ross The Boss е един от пионерите както в Punk Rock-а, така и Heavy Metal музиката. Като своя гордост той посочва това, че е повлиял и вдъхновил много артисти през годините. С новата си група той не спира да участва на големи фестивали и да свири не само авторските си парчета, но и класиките на Manowar.

Реклама