Connect with us

Lifestyle

Ледената терапия е най-новият тренд в грижата за кожата

Avatar

Публикувано

на

Photo 1 71

Снимка: British Vogue

Тази тенденция в грижата за лицето у дома в момента е хит в Instagram и дори бе призната от британския Vogue

Изстудяването на кожата – т.нар. криотерапия или ледена терапия на лицето – е една от най-новите тенденции в грижата за кожата, съобщи британският Vogue. Този „леден“ тренд вече е хит в Instagram и TikTok и получава все повече похвали от известни личности и експерти по красота от цял свят. Причината за това е, че употребата на лед върху лицето доказано стяга и свива порите на кожата, правейки я гладка, изваяна и сияйна. Доказателство за това е Ирина Шейк, чиято сутрешна грижа за кожата включва леден инструмент, направен от бюти експерта Никол Каролайн, за да събуди лицето ѝ: „Повярвайте ми, работи!“, казва тя в IGTV пост за британския Vogue.

Идеята за употребата на лед върху лицето или използване на инструмент за криотерапия при професионалните терапии за лице в СПА салон не е нова. Скорошните иновации като ледени инструменти и уреди за криотерапия, които вече са налични на пазара, обаче правят по-лесна от всякога домашната ледена терапия, като по този начин ще си спестите неудобството от топенето на кубчета лед, капещи върху дрехите ви, или от посещенията в салон за красота.

Независимо дали искате да се отървете от подпухнала кожата или да стимулирате циркулацията на кръвта, за да постигнете блясък на лицето като на модел, криотерапията е решението, което носи незабавни резултати. Добавете към предимствата му и бързия лифтинг ефект и ефекта на лимфен дренаж и ледената терапия се очертава като още по-вълнуваща перспектива.

Advertisement

Можете да изгледате който си изберете видео урок в YouTube, за да се убедите в резултатите. В тях има снимки преди и след ледената процедура, на които ясно се вижда как кожата сияе, по-стегната е, а порите остават в миналото.

Козметичката на знаменитостите Тереза ​​Тарми, която е един от най-търсените експерти по грижа за кожата в Лондон, от години използва криотерапия, тъй като „лифтинг ефектът след употреба на лед е моментален, налице е драстично повдигане на отпуснатата и подпухнала кожа, както и подмладено и изваяно лице“. В действителност, криотерапията се оказва толкова популярна в нейния салон, че Тереза създава своя собствена крио-топка, за да могат клиентите ѝ да продължат лечението у дома. „Първоначално възнамерявах тя да се използва преди големи събития или за лечение на стресирана или проблемна кожа, но тя е толкова ефективна, че много хора я ползват всяка сутрин, за да премахнат подпухването и признаците на умора по лицето. Резултатите са изключително впечатляващи“, казва тя.

Обещанието за незабавно сияние, стегнати пори и премахване на подпухналостта е достатъчна причина да започнете ледени процедури за кожа още днес, но ако търсите гарантирани резултати и не искате да използвате обикновени кубчета лед, следващата придобивка, в която задължително трябва да инвестирате, е смарт крио устройство.

UFO 2 – иновация за LED терапия у дома от FOREO

UFO 2 е едно от последните изобретения на шведската козметична марка FOREO, което предлага професионална и луксозна СПА терапия у дома само 90 секунди.

Advertisement

Този елегантен малък инструмент има редица функции: от LED-светлинна до термотерапия (нагряване до 45 градуса) и, разбира се, функция за криотерапия (охлаждане до 5 градуса), която помага за свиване на порите, намаляване на подпухналостта и се бори с кожни възпаления. Работата на устройството се управлява изцяло от мобилното приложение на FOREO, което позволява да се избере най-добрата програма и режим в зависимост от възрастта и типа на кожата.

UFO 2 съчетава усъвършенствани дерматологични технологии със специални масажи за лице. Уредът може да бъде използван с всякакви серуми, маски и кремове, независимо от марката им. Устройството помага за по-дълбокото попиване на продуктите в кожата и така засилват ефекта им. Включването на UFO в ежедневната рутина прави лицето по-гладко и сияйно и превръща ежедневната грижа в истински ритуал, който глези сетивата.

В България продуктите на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg. Препоръчителната цена на UFO 2 е 279 евро.

Continue Reading
Advertisement