Connect with us

Култура

Лиз Нюджънт с нов роман на български

Avatar

Публикувано

на

COVER Oliver jpg

Днес излиза „Загадката Оливър“(изд. Еднорог) на Лиз Нюджънт, популярна у нас с романите си „Стаено зло“ и „Малки жестокости“. Сравняван с класиката на Патриша Хайсмит „Талантливият мистър Рипли“, този блестящ трилър за превръщането на един обикновен човек в съвършен психопат приковава вниманието от хипнотизиращото първо изречение до шокиращата последна страница.

Всичко в живота на Оливър Райън е повече от перфектно. Привлекателен и харизматичен, той има прекрасен дом, който споделя със своята всеотдайна съпруга Алис. Тя е художничка, която илюстрира неговите изключително популярни детски книги, донесли му богатство и слава. Край на тази идилия поставя самият Оливър, който след поредната прекрасна вечеря, приготвена от съпругата му, я пребива почти до смърт.

Защо се стига до това? Хората, които познават или поне смятат, че познават Оливър, могат само да гадаят за причините за тази шокираща проява на агресия. Сред тях са Мойя, празноглавата му любовница; Вероник, собственичка на френско имение, изживяла истинска трагедия преди години, когато Оливър е работел за нея; Барни, приятел на Алис, който е влюбен в нея още от дете; Майкъл, приятел на Оливър от колежа, който се опитва да крие силната си привързаност към него; Юджийн, умствено увреденият брат на Алис, който първи се сблъсква с жестокостта на Оливър. Никой от тях не подозира мрачната тайна, която се крие зад безупречната му фасада и която е свързана с опозоряване, завист, чудовищна измама и манипулация.

Continue Reading
Advertisement