Connect with us

Музика

Лимитиран брой билети за Transfiguration Festival влиза в продажба от днес

Avatar

Публикувано

на

TransfigurationProgramme

Билетите за първото издание на TRANSFIGURATION FESTIVAL (6-9 август) в родопското село Долен влизат в продажба на  27 април (понеделник) в 12:00 в мрежата на Eventim, както бе обявено през януари. Тиражът им ще бъде ограничен  до 1024 броя за осигуряване на оптимален комфорт на участниците и посетителите във фестивалната зона. До 10 май включително билетите ще се продават на промоционална цена от 110 лв. за четирите дни на събитието, а след тази дата ще бъдат достъпни срещу 130 лв.

Между 6 и 9 август мултижанровият фестивал в землището на архитектурно-историческия резерват село Долен ще събере на едно място световни музикални образци като Baba Zula (Турция), Villagers of Ioannina City (Гърция), родните Бalkansky с Теодосий Спасов, Исихия, Кайно Йесно Слонце, Irfan и smallman на голямата сцена. На малката ще видим The Third Man, Vataff Project, MyTrip, Kliment, както и други, които предстои да бъдат обявени. Паралелно с музикалната програма ще се случват лекции, прожекции, работилници и ателиета на най-прогресивните имена в съвременните приложни изкуства, архитектурни решения и дигитални технологии – Robotev, ACEM, Ивайло Петров и други, които се очаква да потвърдят участие.

Цената на билета, освен пълната 4-дневна фестивална програма на двете сцени и достъп до всички лекции, работилници и ателиета, включва  място за паркинг и палатка на територията на фестивала. Желаещите да се възползват от тази възможност трябва да регистрират своя билет на сайта или фейсбук страницата на фестивала от 11 май. Притежателите на регистрирани билети ще получават идентификационен номер, валиден за тяхното място в охраняемите паркинги и къмпинг зони.

Гостите без автомобил ще могат да пътуват с редовните линии на превозвачите до Гоце Делчев, откъдето до село Долен ще могат да ползват услугите на специални бусове-совалки. В четирите дни на фестивала совалките ще превозват пътници до всички зони за настаняване на територията на община Сатовча. Подробният график за потегляне на фестивалните бусове ще бъде публикуван в края на месец юли.

Освен къмпинг зоните на TRANSFIGURATION FESTIVAL, на разположение на гостите на фестивала ще бъде легловата база на хотелите и къщите за гости в живописните села в община Сатовча. Пълен списък на локациите и допълнителни подробности ще бъдат обявени на 11 май.

Advertisement

В момента текат мащабни строителни дейности на терен по реализирането на фестивалната инфраструктура, като акцент е изграждането на амфитеатрален комплекс, където ще бъде позиционирана основната сцена. Тъй като TRANSFIGURATION FESTIVAL ще се проведе в землището на село Долен, което е архитектурен и исторически резерват, екипът на фестивала е заложил постигнето на пълна хармония между духа на селото и фестивалните структури. Затова и елементите от архитектурата на TRANSFIGURATION FESTIVAL се изработват от естествени материали, под ръководството на опитни архитекти и експерти в областта на екстериорния дизайн от България и Сърбия. Скоро ще бъдат публикувани и първи кадри от изграждането на фестивалната площ.

Село Долен

Изключително живописното село Долен се намира в Югозападна България, на 28 км източно от Гоцe Делчев. Селището е архитектурен резерват, в който са запазени както характерната атмосфера на традиционното родопско строителство, така и останките на множество исторически забележителности от тракийска древност.

Сцени и фестивално пространство

Фестивалът се провежда в землището на село Долен – с една голяма, амфитеатрална сцена и една по-малка, добре оформена сцена, изцяло изработени и изградени от естествени материали – дърво, камък, глина, целящи вписването им в естествената среда на архитектурния резерват. Сцените се намират в двата края на селището и са ситуирани точно над извиращата наблизо Безименна река, която тече през Долен. Всеки елемент от архитектурата на събитието е съобразен с духа на селото и е ръчно изработен от екипи, работещи ексклузивно за идеята Transfiguration Festival.

Advertisement

Ще бъдат обособени места за хранене, щандове с алкохолни и безалкохолни напитки, както и детски кът, разработен от момичетата и момчетата от Бъдеще сега (повече за тях тук). В детското пространство мъниците ще могат да изследват и учат, забавлявайки се.

Предвидено е и пространство за палатки, като къмпинг зоната и паркингите през четирите дни ще бъдат безплатни за притежателите на билети за събитието.

Групи и музикални проекти

– електро-етно проектът Бalkansky с Теодосий Спасов, визуалния майстор Иво Христов и дръменбейс сензацията Иван Шопов (чуй ги тук)

– българските ембиънт-етно класици Исихия, които дълго време не действаха заедно, а последният им концерт се случи преди цели 10 години (чуй ги тук)

Advertisement

– алтърнатив рок от smallman, които винаги блестят със звука на гайда сред шумните китари и впечатляваща визуална среда (чуй ги тук)

– турската музикална сензация Baba Zula, която съчетава традиционното за Турция и Близкия изток звучене със съвременни влияния, електроника и пищно сценично шоу

– изключителните Irfan, при които балканското Средновековие среща неповторимия чар на Мала Азия и Близкия Изток (чуй ги тук)

– впечатляващите със своите концерти и студийни записи гърци Villagers of Ioannina City, за които се говори все повече след лайва им в София през есента (чуй ги тук)

– магическият етно проект на Веселин Митев от Исихия – Кайно Йесно Слонце (чуй ги тук)

Advertisement

– The Third Man – проект на Антон Литовченко (тоест Mloski), Иван Литовченко (a.k.a. Litheo) и Иван Шопов (тоест Cooh, основен човек и в Бalkansky). Триото забърква ефектна, танцувална смес от ембиънт и IDM

– Vataff Project представят комбинация от електроника, бийтове и звука на традиционни български инструменти, съчетани с визуален спектакъл (чуй ги тук)

– Mytrip – въздействащият проект на Ангел Симитчиев, който съчетава аудио експериментите и масивите от звук на агресивната инструментална музика (чуй го тук)

–  Kliment – проект Климент Дичев реализиран след години на музикални експерименти в различни електронни жанрове: progressive, psytrance, deep minimal, ambient, idm, drumnbass. (чуй ги тук)

Филмът

Advertisement

– Премиерна прожекция на пълнометражната версия на документалния филм „Това е България”. Сниман в продължение на 3 години, изцяло във full HD, в четири сезона, по суша, въздух и вода, сред най-красивите, непознати и загадъчни български местности

Работилници и лекции

– Фотографска лекция и нагледна презентация на Ивайло Петров, специалист в областта на концептуалния портрет и екстремната макрофотография, работил през годините за Porsche и Ogilvy (повече за него)

– Работилница по роботика в рамките на четирите фестивални дни от специалистите Роботев (повече за тях тук)

– Работилница от АСЕМ (Асоциация за строителство с естествени

Advertisement

материали), включваща демонстрации и теория относно автентични

строителни техники с естествени материали (повече за тях тук)

Очаквайте обявяването на още артисти, работилници, лектори и активности. За допълнителна информация, и текущи новини, следете ни на transfiguration-festival.com и facebook.com/transfiguration.festival,  както и в YouTube.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement