Connect with us

Култура

Литературната сензация Кармен Мола с нов криминален роман на български

Avatar

Публикувано

на

Purpurnata mreja snimka jpg

„Пурпурната мрежа“ е втората вълнуваща книга за инспектор Елена Бланко

Испанската литературна сензация Кармен Мола се завръща на българския книжен пазар с второ заглавие от поредицата си за детектив Елена Бланко – „Пурпурната мрежа“. Прецизно изплетената криминална история обещава да пожъне същия огромен успех като първата част – „Кървавата годеница“, по която тази година излезе и сериал. Вторият сезон, който ще се базира на „Пурпурната мрежа“, се очаква през 2023 г. Книгата с логото на издателство „Кръг“ е в превода на Анелия Петрунова, а оригиналната корица е адаптирана от Наталия Чайкина. Романът вече е по книжарниците, а с отстъпка може да се намери на щандовете на „Кръг“ в НДК (106-и и 402-ри) по време на Международния панаир на книгата.

Енигматичната Кармен Мола се превърна в един от най-популярните по света испаноезични автори, а голяма роля за публичността й има фактът, че дълго време никой не знаеше кой се крие зад този псевдоним. През 2021 г. мистерията беше разбулена и стана ясно, че Мола не е една писателка, а трима мъже писатели – Хорхе Диас, Агустин Мартинес и Антонио Мерсеро. 

Инспектор Елена Бланко не е класическият детектив от романите – тя обича да спазва правилата, да пие грапа и да пее в караоке барове до малките часове на нощта. Бланко обаче има тайна, която крие от колегите си – синът й Лукас е бил отвлечен преди осем години. Макар да не е спирала да го търси, тя така и не попада на следа… досега. Оказва се, че Лукас е превърнат в машина за убиване от жестока престъпна групировка, известна като „Пурпурната мрежа“.

Елена и екипът й се впускат в преследване на криминалната организация. А сред нишките й самата Бланко търси изгубеното си дете. В сложното разследване тя трябва да се изправи срещу призраците от миналото си, но и срещу истини, за които не е готова.

Advertisement

Напрегнат, на моменти – ужасяващ, но във всеки един миг – завладяващ, вторият роман на Кармен Мола е още една причина авторката да бъде толкова популярна по целия свят.

Continue Reading
Advertisement