Открийте ни и в

Swing

Лукас Маскиано отново в България

Avatar

публикувано

на

Лукас Маскиано отново в България 141

Лукас Маскиано е гуруто сред плеядата испаноговорящи музиканти, притежаващи невероятна харизма. Роден е в Аржентина на 18 ноември 1977г. Започва да свири и композира на 8 години. Превръща се в един от идолите на испанската интелигенция, след като през 2001-ва емигрира в Барселона, където живее до днес. Зад гърба си има 8  авторски диска, последният от които “От Париж до Трансилвания” е новаторски проект, излязъл  през април, като отбелязва най-високите продажби на музикалния пазар в Испания. Дискът е записан с участието на улични музиканти, срещнати от бандата на Лукас Маскиано по време на турнето му от Париж до Трансилвания през миналата година. Продуцент е друг известен испански музикант Пако Зарате, с когото Лукас пее и свири от години. Лукас Маскиано има зад гърба си хиляди концерти в Испания, Европа, Латинска Америка и Индия. Типичното за него е, че много обича камерните изпълнения и работи за тях със специално вдъхновение. Музикалните му търсения определено са в различни стилове, но творбите му винаги носят печата на една неподражаема свежест и позитивизъм. И макар, че често казва – “аз съм доста депресивен тип”, Лукас Mаскиано е от музикантите, които вярват, че хората на изкуството трябва да споделят с публиката своето вдъхновение, а не кошмарите си.

От  29 октомври  до  11 ноември 2014 година Лукас Маскиано направи своето първо турне в България, което пожъна огромен успех и спечели  много нови приятели и почитатели. То обхвана  няколко големи града, сред които: София (08.11.2014г. и 10.11.2014 ), Пловдив (01.11.2014г.) и  Бургас (05.11.2014г.).  Лукас Маскиано и Пако Зарате бяха специални гости на есенното издание на авторитетния Салон на изкуствата в Поморие. По време на турнето бе представен и филмът на режисьора Анна Мельова и оператора Лъчезар Петров  – „Лукас Маскиано между звездите и земята ”. Филмът потопя зрителите в една изключително динамична и драматична лична история, като я облича в музиката и я изпълва с философията на един талантлив творец. Харизматичен, провокативен и тайнствен, срещата с Лукас Маскиано  винаги кара хората да погледнат към звездите и определено не познава безразличието.

УЧАСТИЯ В ПЕРИОДА:

На 28.05. в София – STUDIO 5

На 02.06. в Созопол – фестивал „Созополис”

На 06.06.в  Калофер- благотворителен концерт „БЛЯН ОТ ЗВЕЗДИ”

Лукас Маскиано е убеден , че  музиката е най-добрия мост между хората и независимо от езиковата бариера, философията и красотата на изпълненията се чувства и разчита от сърцето. Лукас Маскиано и Пако Зарате вярват, че техните песни ще зарадват публиката на балканските страни, а проправеният път ще ги отведе до нови и нови музикални приключения.

 

Реклама