Connect with us

Музика

Любка Биаджони представя музика от три века

Avatar

Публикувано

на

afish igl. 26.03jpg

afish_igl._26.03jpgНа 26-ти март от 19 часа в зала „България” маестра Биаджони, заедно със Софийската филхармония, ще представи третия концерт от цикъла “Класически шедьоври и премиери”.
Програмата на концерта включва няколко знакови произведения от 18, 19 и 20 век – Концерт за кларинет и оркестър ла мажор К 622 на Волфганг Амадеус Моцарт, Антични танци – Римски пинии на Оторино Респиги и Уелингтън марш на Лудвиг ван Бетовен. Петнадесет минутното произведение, което композиторът създава в памет на Херцога на Уелингтън и неговата победа над Бонапарт в Испания, е писано в продължение на няколко месеца през 1813 г. За първи път творбата на Бетовен е изпълнена през декември 1813 г. във Виена и още тогава се радва на сърдечен прием от публиката и голям успех.

Солист ще бъдe Михаил Живков, кларинет. За него казват, че е човекът, който така добре познава този роден в края на 17 век в Германия инструмент, че е готов да разкаже чрез музиката увлекателна история, с нюансите и емоцията на всяка епоха и композитор.
„Подбрах тези произведения от три различни епохи на трима композитори с разпознаваем стил, защото носят дух, характерен за времето си. Смятам, че българската публика ще оцени високо представянето им заедно, както и майстоството на оркестъра и солиста Михаил Живков, ” – заяви Любка Биаджони за концерта.

Следващите концерти, дирижирани от Маестра Биаджони в София ще бъдат на 9 април и 18 юни 2015 година и ще представят произведения на Верди, Шостакович, Равел, Любомир Пипков и други от най-великите музикални творци.

Continue Reading
Advertisement