Connect with us

Lifestyle

Любовта и раят на Ирмена Чичикова

Avatar

Публикувано

на

Irmena by Vladislav Lepoev

Irmena_Victoria

В месеца на любовта една от най-елегантните и омагьосващи български актриси – Ирмена Чичикова – се вдъхнови за още едно предизвикателство в живота си и влезe в ролята на муза за маестро Джузепе Ломушо.

Докато се готви за култовата постановка “Нирвана”, която ще се играе през март в театрална работилница “Сфумато” и премиерата на “Мърлин Мърло” от Николай Коляда с режисьор Стайко Мурджев отново през март, Ирмена се потопи и в още едно любимо за нея занимание – приготвянето на сладкиши. Колегите й от театъра и снимачната площадка неведнъж са се наслаждавали на тази нейна страст. За актрисата не е никъкъв проблем да стане рано сутринта след 12 часа снимки и да приготви с много любов най-страхотния сладкиш.

Сега обаче специален любовен сладкиш беше приготвен и посветен на нея от главния готвач на Къщата на италианските традиции Джузепе Ломушо. Всички съставки в него са избрани от Ирмена Чичикова и най-вече трите й любими плода, които по метафоричен начин свързва с любовта – нар, смокиня и райска ябълка. Резултатът е провокираща сетивата експлозия от вкусове. Кошничката от маслено тесто символизира сърцето, твърдо отвън, но отвътре меко, нежно и пухкаво.  Пълно с крем от райска ябълка и украсено със смокини, то плува в червено сладко море от нар. Изкушаващият любовен сладкиш се казва Il paradiso di Irmena и може да се открие в Trattoria Il Maestro Giuzeppe Verdi.

Трепетната наслада от сладкиша в следващия месец ще бъде съчетана с очакването на официалната премиера на филма “Виктория” по кината. В него Ирмена играе една от основните роли – на Боряна, а лентата вече е участвала в повече от 25 фестивала, има 4 награди и е първият български пълнометражен филм в официалната селекция на Sundance и в официалната селекция на фестивалите в Ротердам и Гьотеборг.

Irmena by Vladislav Lepoev

Advertisement
Continue Reading
Advertisement