Connect with us

Музика

Любо Киров пее с English Chamber Orchestra пред храм-паметник “Св. Александър Невски”

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

В тайна се пази избора на песни за Галавечерта пред катедралния храм.

Един от най-известните и обичани български изпълнители Любо Киров е избран от прочутия English Chamber orchestra да бъде техен специален гост на първия им концерт пред Катедралния храм “Свети Александър Невски” на 13 юли в София. Певецът е предпочетен пред други наши изпълнители заради диапазона на гласа и разнообразния си репертоар. Той ще излезе на специалната сцена, която ще бъде изградена пред най-големия православен храм на Балканите. Все още не е уточнен репертоарът , с който ще се представи Киров.

Известният певец има опит от съвместни изпълнения с класически оркестър, но за първи път ще дели сцена със световноизвестна формация.

“За мен е чест да бъда част от “Галавечер с English Chamber Orchestra, защото това е един от престижните европейски състави за класическа музика”, каза Киров.

От 1977 г. Британският оркестър има за патрон принц Чарлз III, както и привилегията да свири на множество събития от важност за кралското семейство.

Advertisement

В София ще звучат произведения на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар.

Програмата ще бъде удостоена с присъствието на млади български таланти, които ще изпълнят специално разработени български народни песни под акомпанимента на English Chamber Orchestra като реверанс към родната публика.

Концертът е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и Н. Пр. д-р Робърт Джон Диксън, посланик на Обединеното кралство в България. Според него срещата на британските музиканти с български изпълнители е добър знак за културно сътрудничество между Великобритания и България.

Музикалната традиция продължава и това лято с концерта на English Chamber Orchestra на 13 юли пред катедралата „Св. Александър Невски“ и храмът, патрон на столицата – „Света София“.

Концертът е част от Календара на културните събития на Столичната община.

Advertisement

Цените на билетите в продажба са между 60 и 150лв.

Билети за галавечер с English Chamber Orchestra може да закупите от: https://www.eventim.bg/bg/bileti/galavecher-s-english-chamber-orchestra-sofiya-pl-aleksandr-nevski-608430/event.html