Connect with us

Култура

Людмила Филипова се среща с читатели в Шумен, Русе и Велико Търново

Avatar

Публикувано

на

VoinataNAbukvite

VoinataNAbukviteИздателство ЕГМОНТ и книжарници ХЕЛИКОН имат удоволствието да ви поканят на първите срещи на Людмила Филипова с читатели от страната след излизането на най-новия й роман ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ. Три месеца подред творбата оглавява класацията на книжарници „Хеликон” за най-продавана книга от съвременен български автор. На премиерата през юли в Националния исторически музей в София 30 популярни личности влязоха в ролята на почетни Апостоли на буквите.
Стартът на турнето ще бъде даден в Шумен с гостувания в книжарница „Хеликон” и в Народно читалище „Добри Войников – 1856”. Изборът на Шумен не е никак случаен – край Мадарския конник и Преслав се развива основна част от действието в историческия роман на Филипова. Писателката ще разговаря още със свои читатели в Русе и във Велико Търново.
Какви загадки разбулва ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ, колко време отнемат проучванията при написването на романите й, каква е творческата мисия на Людмила Филипова? Това са само част от интересните подробности, които почитателите на популярната авторка могат да научат от самата нея.

Запознайте се с програмата из страната по дни и часове:

23 октомври, четвъртък – 18:00 ч.
Шумен, книжарница „Хеликон” (бул. „Славянски” 88)
Разговорът ще модерира Панайот Калудов – актьор и режисьор, ТВ водещ. На срещата ще присъства и най-малката читателка на романа – 12-годишната Юриета, която ще сподели своите впечатления от романа.

24 октомври, петък – 11:00 ч.
Шумен, Народно читалище „Добри Войников – 1856” (пл. „Възраждане“)

24 октомври, петък – 18:00 ч.
Русе, книжарница „Хеликон” (ул. „Александровска” № 50)
Дискусията ще води Нели Пигулева – журналист, поет, преводач.

25 октомври, събота – 11:30 ч.
Велико Търново, книжарница „Хеликон” (ул. „Васил Левски” № 17)
Разговорът ще води Николай Колев, библиотекар и докторант по история.

Advertisement

Присъединете се към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/397945797022770/?ref=5

photo-4

снимка: cinebum.eu

ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ не е обикновен исторически роман. В него познатото и премълчаното се преплитат в разказ за едно от най-значимите дела на българския народ – съхраняването, защитата и налагането на азбуката ни, наричана от целия свят кирилица. Книгата пресъздава едно важно и велико време, в което не армиите, не земите, нито дори религиите дават контрол и власт, а силата на азбуката. Това е епохата на Походите на буквите, за които никой още не е разказал. Време, в което наказват със смърт за използването на писмена, различни от признатите от империите. Време, в което българският народ въпреки всичко се изправя да защити буквите си. Благодарение на него, на хилядите му жертви и на апостолите на буквите днес милиони хора по света и десетки езици използват кирилицата – българицата.

ЛЮДМИЛА ФИЛИПОВА е един от най-популярните и обичани съвременни български автори. Зад гърба си има осем бестселър романа – „Анатомия на илюзиите“, „Червено злато“, „Стъклени съдби“, „Мастиленият лабиринт“, „Антихтонът на Данте“, „Аномалия“, „Печатна грешка“ и „Където се раждат ангелите“. Книгите ѝ са преведени на английски, руски, сръбски, гръцки, а по три от тях се подготвят международни филмови продукции.
Английското издание на „Антихтонът на Данте“, издадено в началото на 2014 г. от „Егмонт България“ със съдействието на Министерство на културата, е първата книга от български автор с премиера на престижния Лондонски панаир на книгата.

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.  Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот, Людмила Филипова и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, www.facebook.com/egmont.bg
Официална страница на „Егмонт”: egmont.com