Connect with us

Музика

Людмил Ангелов и Кристина Вилалонга с първи съвместен концерт в София и Париж

Avatar

Публикувано

на

Ludmil Angelov jpg

снимка: ПР

На 19-ти декември, един от най-популярните български пианисти Людмил Ангелов, познатата като гласът на покорилата световните сцени от близкото минало група Gotan Project – Кристина Вилалонга и виртуозният бандонеонист Виктор Вилена, ще потопят публиката в SOFIA LIVE CLUB в магията на тангото.

Трима изключителни световни музиканти се събират в съвместен проект „ТАНГО ВЕЧЕРИ“, който ще ги срещне на клубните сцени освен в България и във Франция на 30-ти ноември, в култовия джаз клуб във френската столица  – Sunset Sunside.

Продуцент на проекта е Българският културен институт в Париж, а партньор и съорганизатор за България – SOFIA LIVE CLUB.

След като преди няколко години прекратиха концертните си изяви, Gotan Project –  групата, заради която светът отново откри чара на аржентинското танго, смесено със съвременен електро саунд, гласът на бандата, певицата и композитор Кристина Вилалонга продължава своя собствен артистичен път. Пише филмова музика, композира и представя по клубните сцени в Европа собствен и класически танго репертоар.   Дуетите й с добре познатият в Европа бандонеонист – аржентинецът Виктор Вилена, когото „Ню йорк таймс “ нарича „маестро на бандонеона, една вселена сам по себе си“, са бутикови концерти, които двамата музиканти представят заедно в Европа и Америка.

Advertisement

В проекта „ТАНГО ВЕЧЕРИ“ за първи път, дуото ще свири заедно с Людмил Ангелов, един от най-добрите съвременни изпълнители на Шопен на световните сцени, но и създател на квинтета “5/4 Tango”, който изпълнява музиката на гениалния бандонеонист и композитор Астор Пиацола.

Билети за концерта може да намерите в мрежата на EVENTIM и партньорските каси на цена от 30лв. На място цената ще е 40лв.

Врати: 19:00

Начало: 20:00

Advertisement
Continue Reading
Advertisement