Connect with us

Събития

Лятното турне на Народния театър продължава

Avatar

Публикувано

на

Гастроли в Пловдив, Стара Загора, Балчик, Плевен, Царево и Босилеград

 Лятното турне на Народния театър продължава с гостувания на спектаклите „Един безумен ден“ (на 23 юни – в Пловдив и на 26 юни – в Стара Загора), „Духът на поета“ (29 юни – Балчик, 4 юли – Плевен и 23 юли – Царево) и „О, ти, която и да си …“ (7 юли, Босилеград, Сърбия).

Спектакълът „Един безумен ден“, с който през настоящия театрален сезон беше отбелязана 50-годишнината на актьора и режисьор Михаил Петров на сцената на Народния театър, ще гостува на 23 юни в Дома на културата „Борис Христов“, Пловдив. На 26 юни постановката по Пиер дьо Бомарше, с режисьор доайенът Михаил Петров и с участието на Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Пламен Димов, Стелиан Радев, Гергана Змийчарова, Стефан Къшев, Васил Драганов, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Явор Вълканов, Вяра Табакова, Христо Терзиев и Виктория Колева, ще зарадва публиката в Държавна опера Стара Загора.

На 29 юни спектакълът „Духът на поета“ от Стефан Цанев ще гостува в Балчик на сцената на Народно читалище „Паисий Хилендарски – 1870“. Режисьор е Маргарита Младенова, участват Христо Мутафчиев, Валентин Танев и Павлин Петрунов. На постановката ще може да се наслади и публиката в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен – на 4 юли. Спектакълът е включена и в програмата на фестивала „Арт Поток“ (Царево) – на 23 юли.

На 7 юли, в Босилеград, Сърбия, ще бъде поставен спектакълът „О, ти, която и да си …“ –  лиричен колаж за любовта по стихове, писма и спомени на Иван Вазов, от Мирела Иванова. Режисьор е Бойка Велкова, участват Биляна Петринска, Параскева Джукелова, Ева Тепавичарова, Радина Боршош и Ненчо Костов.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement