Connect with us

Събития

Максим Ешкенази, Геро и Станимир Гъмов разказват „Приказка за Моцарт и Малкия Ото”

Avatar

Публикувано

на

FF1

Обичате ли Моцарт? Предполага се ясен и недвусмислен отговор.
Ясните и недвусмислени неща са обаче често съмнителни.
Моцарт е някак над въпросите, над харесването и дори изглежда над обичта.
Моцарт ни разкрива какви сме и заедно с това ни утешава, че сме такива.
Рикардо Мути каза в едно интервю: „Моцарт е доказателството, че Бог съществува”.

С „Приказка за Моцарт и Малкия Ото” ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ стартира новия цикъл музикално-образователни концерти, посветени на великите композитори. Новата серия от концерти, които ще срещнат децата и техните родители с известни композитори и любими музикални шедьоври, ще направи своя дебют на 1-ви ноември в зала „България” в 11:30 ч.

FF2

снимка: PR

Първата музикална среща ще бъде с Волфганг Амадеус Моцарт, а Ото ще разкрие неподозирани тайни и интересни факти от творчеството на гениалния композитор. Герасим Георгиев – Геро и Станимир Гъмов ще са домакини на музикалното приключение, което ще се случи под виртуозното „ръководство” на световноизвестния диригентът Максим Ешкенази.
В концерта са включени някои от най-популярните творби на Моцарт, както и музикални пиеси, създадени специално за деца – „Малка нощна музика”, Концерт за пиано №21, Симфония №40, Концерт за обой, Концерт за валдхорна №2, увертюра из операта „Вълшебната флейта“ и из операта „Отвличане от сарая“, Серенада за духови инструменти.

Близо 30 концерта са включени в програмата на третия сезон на ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ. В продължение на 8 месеца малките почитатели на класическата музика ще имат вълнуващи срещи с музикалните инструменти и ще станат свидетели на изпълни с любов, съревнования и неочаквани обрати рицарски истории.
Музикално-образователните концерти представят по достъпен начин класическата музика. ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ постепенното разширява и задълбочава познанията за музикалните инструменти, най-известните композитори и теоретичните основи на музиката. Програмата с всяка следваща година става все по-мащабна и стига до нова публика. През последните две години инициативата успя да запознае над 16 000 деца с музикалните инструменти от състава на симфоничния оркестър, както и да ги срещне със знакови музикални произведения.

Mozart

ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация „Америка за България“ и Софийска Филхармония.
Билетите за концертите са на цена 6 лв. и се продават на касата на зала „България“, ул. „Аксаков“ No1 и онлайн на www.ticketplus.bg, телефон за резервации: 02 987 76 56, работно време на касата: 09:00 – 20:00 ч. (всеки ден)