Открийте ни и в

Култура

„Манипулаторите са сред нас” вече и на български език!

Avatar

публикувано

на

„Манипулаторите са сред нас” вече и на български език! 141

Излезе от печат „Манипулаторите са сред нас”, една книга, която ще ви направи по-предпазливи и твърди в отношенията с хора, способни да ви навредят.

Манипулаторите са сред нас“ (превод: Валентина Бояджиева, изд. Колибри) е посветена на така наречените релационни манипулатори – манипулаторите в отношенията, в общуването с другите. Те нямат нищо общо с професионалните „манипулатори” в областта на рекламата, продажбите или политиката. Симпатични, чаровни, сдържани или направо тиранични, релационните манипулатори използват различни средства, за да постигнат целите си. Действайки подмолно, тези наши „близки“ – родители, спътници, познати, колеги – успяват да ни вменят чувство за вина, да ни унизят и да посеят съмнения в душите ни. Манипулаторът не държи сметка за правата, нуждите и желанията на другите. Той се налага фино (в сравнение с него диктаторът просто се налага). Ако някой ден го упрекнете за това, той ще се закълне в противното и ще подкрепи твърденията си с лъжливи доказателства. С какви средства да се предпазим от тези терористи на чувствата, които под видимия си чар прикриват опитите си… да ни унищожат? Прочетете тази книга и ще разберете.

Изабел Назар-Ага е завършила психомоторика в Медицинския факултет „Питие-Салпетриер”, практикува софрология и невролингвистично програмиране. Специализирала е поведенческа и когнитивна терапия, води курсове по себеутвърждаване и самоуважение, има частен кабинет в Париж, където ръководи стажове по личностно развитие, комуникация и управление на стреса. Автор е на 4 книги по тази тематика. Провежда и семинари на тема „Да се опълчим на манипулаторите”, за да помогне на жертвите на манипулация и морален тормоз. „Манипулаторите са сред нас” е безспорният й бестселър, преведен на 12 езика. От книгата са продадени повече от 200 000 екземпляра!

Реклама