Connect with us

Общество

Международна академия по ментална аритметика открива школа в България

Avatar

Публикувано

на

Amakids 10.01

Менталната аритметика е основана преди 2000 години и е хит в над 52 страни по света, сред които САЩ, Япония, Китай, Канада и Великобритания. В Япония и Китай тя дори е заложена като част от задължителната учебна програма, а в Азия и Америка се използа и при възрастни хора за профилактика на Алцхаймер. През месец декември международната академия AMAKids отвори врати и в София.

Какво представлява менталната аритметика? Това е програма за развитие на умствените способности и творческия потенциал чрез едновременната работа и на двете полукълба – нещо, което се използва от едва 5% от населението на планетата.  Методиката е подходяща за деца от 4 до 16 години, които изпитват неувереност в собствените сили, пренебрегват детайлите, имат лоша памет при изучаване на стихотворения и чужди езици, притежават слабо логическо и творческо мислене, имат нисък успех в училище и срещат трудности при смятане и писане.

На началния етап децата се учат да извършват всички аритметични действия с помощта на специален инструмент – сметалото соробан (абак). След време при решаване на задачите те използват само образа на абака и преместват неговите топчетата само наум. За да изпитват удоволствие от занятията, децата се занимават не само с изчисления. Те участват и в развиващи игри – изпълняват упражнения за развитие на паметта, вниманието, въображението и дори за очите и осанката.

Занятията се провеждат в школата 1 път в седмично – по 2 урока. През седмицата е необходимо да се отделят само по 15 минути на ден за изпълнение на домашното задание, което се прави на специално разработена онлайн платформа. Още след първите уроци родителят ще види, че детето му започва да смята по-бързо от самия него, а след известно време ще смята наум по-бързо и от калкулатор.

В линка по-долу може да видите как се справя 7-годишната Даша, която се обучава в международната академия по ментална аритметика AMAKids.

Advertisement

 

За повече информация посетете нашия сайт http://amakids.bg/.

AMAKids във Facebook – https://www.facebook.com/AMAKidsBulgaria/

AMAKids в Instagram – https://www.instagram.com/amakids.bulgaria/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement