Connect with us

Tехнологии

Международните изложения Светът на мебелите и Техномебел вече са самостоятелни формати

Avatar

Публикувано

на

IMG 9660

Изграждане на устойчива бизнес платформа, прецизиране, развитие на потенциала и секторен растеж. Тези ключови елементи са в основата на всяко изложение. Затова от тази година двата основополагащи бизнес формата за мебелната промишленост у нас – международните изложения Светът на мебелите и Техномебел, ще се провеждат самостоятелно. Това ще се случи съответно между 18-21 март и 27-30 април.

Възможността за прецизиране, желанието за надграждане на бизнес платформата, възходящите тенденции, нарастващият интерес към посещение и участие на фирми от България и чужбина през последните години са основни предпоставки за решението. „По този начин Техномебел и Светът на мебелите ще могат да донесат още повече ползи на бизнеса. Всяко от двете изложения ще може да развие своя потенциал“, коментират организаторите.

Последното общо издание привлече над 12 000 посетители от България и чужбина. Заети бяха всички изложбени зали на Интер Експо Център. Върху близо 15 000 кв.м. щандове разположиха над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Те предложиха машини, технологии, материали, мебели, текстил и декорации на повече от 450 световни бранда. За първи път се проведе форумът Conceptual Talks, в който взеха участие над 180 души. А по програмата Hosted buyers пристигнаха собственици и изпълнителни директори на 47 компании от 19 държави от Европа и Азия.

Светът на мебелите 2020

Advertisement

От 18 до 21 март изложение Светът на мебелите ще събере различни стилове класическо и модерно обзавеждане, бутикови и дизайнерски мебели. Изложението среща производители, дистрибутори и представители на различни брандове с потенциални бизнес-партньори от страната и чужбина. Самостоятелното провеждане на Светът на мебелите дава възможност за включване на нови тематики и развиване на съпътстващата програма. След като последното издание регистрира 50% ръст на чуждестранното участие, чрез новия си формат бизнес-платформата ще може да разшири международния си характер.

В профила на Светът на мебелите влизат: корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис мебели, интериорен текстил и други.

Техномебел 2020

От 2020 г. Техномебел ще се провежда през година. „Това дава възможност на изложителите да представят световните новости от interzum и Ligna по подобаващ начин пред производители, дизайнери и архитекти. Новият формат ще затвърди Техномебел като едно от водещите изложения за бранша на Балканите, превръщайки го в пресечна точка за бизнеса на Източна Европа“, коментират организаторите.

Увеличените изложбени площи и самостоятелната рекламна кампания ще дадат възможност да се развие пълният потенциал на тематиките в Техномебел, включващи профилите: дървообработващи машини и оборудване, материали за производство на мебели, инструменти, консумативи и бояджийска техника, машини и материали за тапициране на мебели, мебелен обков, детайли и механизми, лепила, лакове и други.

Advertisement

Подготовката за Светът на мебелите и Техномебел през тази година тече на пълни обороти. Как да се включат компаниите могат да открият на www.furnitureexpo.bg и www.technomebel.bg.

Continue Reading
Advertisement