Открийте ни и в

Tехнологии

МенторМейт реновира зала във ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски“

публикувано

на

МенторМейт реновира зала във ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски“ 142

снимка: ПР

Обновената учебна зала 313 във ФМИ предлага 10 работни станции за студентите, разпределени в две редици, което позволява удобен и бърз достъп до всяко място. Освен това са предвидени проектор от висок клас, работна маса за преподавателя с компютърна конфигурация и голяма учебна дъска. Цялото техническо оборудване и обзавеждане на залата е дарение от МенторМейт, което включва 11 броя 23-инчови монитора и 11 настолни компютъра. Напълно промененият облик на залата е съвременен, мотивиращ и функционален, като в същото време интериорът е обмислен до най-малкия детайл – от осветлението до подовата настилка, което влияе положително върху ефективността на учебния процес. Подбраните цветове създават усещане за креативна, позитивна и ергономична учебна среда.

„Изключително благодарни сме на колегите от МенторМейт за дарените ремонт и обзавеждане на учебна зала 313 във ФМИ и за старанието и отдадеността им да придадат новаторски и разчупен облик на залата. Да виждаш ангажираността и желанието за добре свършена работа – това е безценно“, казва в знак на благодарност деканът на ФМИ доц. Първан Първанов. На стената в залата има и послание към студентите, което гласи, че преподавателите са първите ментори в професионалния им живот. Именно около това послание се гради и призивът на ръководството на ФМИ към учащите – винаги да мислят нестандартно и по идеен начин да постигат целите си, като обръщат внимание на всеки детайл в изпълнението.

„Искрено вярваме, че по-добрите учебни условия във ФМИ ще имат реално положително влияние върху мотивацията и ангажираността на студентите да посещават редовно учебните занятия, което от своя страна е предпоставка за техните бъдещи успехи и постижения“, споделят още от ръководството на ФМИ.

МенторМейт избра да ремонтира именно зала във ФМИ на Софийския университет, оценявайки водещата позиция на ФМИ сред висшите учебни заведения в областта на информатиката и информационните технологии в България.

„В МенторМейт вярваме, че добрата работна и учебна среда е предпоставка за ангажираност и резултати. Тъй като имаме широк опит в дизайна и проектирането на модерни пространства в нашите 5 офиса в страната, решихме, че можем да подпомогнем ФМИ, като обновим една от най-използваните зали“, пояснява Стефан Цанев, VP of Operations в МенторМейт.

МенторМейт реновира зала във ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски“ 143

снимка: ПР

От компанията използват изпитан подход при проектирането и интериорния дизайн, като обмислят внимателно разпределението, цветовете, осветеността и цялостното усещане за пространството. В рамките на няколко месеца реализират основния ремонт на настилки, стени, тавани, осветление, окабеляване, като предоставят също техника и мебели за залата. В резултат на тези усилия зала 313 се превръща в едно модерно и удобно пространство за обучение.

Посланието, което МенторМейт отправя към студентите, които ще учат в обновената зала, е предадено чрез думите на Стефан Цанев, VP of Operations в МенторМейт: „Да не смятат, че получаването на диплома е единственото нещо, което трябва да постигнат като основа, но същевременно да не подценяват нуждата от университетско образование. Аз лично вярвам, че университетът дава много повече от един документ, а ФМИ е най-доброто място за това в България“.

Реклама