Открийте ни и в

Tехнологии

МенторМейт се включва в борбата срещу COVID-19

MIKA

публикувано

на

С разпространението на COVID-19 и търсенето на начини за справяне с пандемията, американската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт също се включва в битката срещу вируса. Клиентите се доверяват на компанията да им помогне в разработката на разнообразни решения за противодействие на пандемията. Проектите варират от опазването на чистотата на публични места, през грижа за менталното здраве на хората, до оптимизиране на процесите при тестване на пациенти.

Един от проектите, който компанията разработва, е платформа за обмен на информация между лекари. www.lekarite-covidhelp.com се ражда по идея на Българската болнична асоциация и е осъществена с безвъзмездния труд на екипа на МенторМейт. Онлайн платформата позволява на лекарите от различни болници и населени места в България да се свързват помежду си. Те имат възможност бързо и лесно да обменят опит и информация за лечението на различните случаи на COVID-19. Тъй като болестта често се развива непредсказуемо, съществуват и различни специфики на протичането й при отделните пациенти. Ето защо новото виртуално пространство помага на лекарите в реално време да се свържат със свои колеги и да обменят ценен опит. Потребители на платформата могат да бъдат само лекари, а тяхната самоличност се проверява още при регистрацията им.

Друг проект, с който МенторМейт участва в борбата срещу COVID-19, е Valley Medical and Wellness. Те притежават високо оборудвана токсикологична лаборатория, в която тестват хора, страдащи от различен тип пристрастявания и хронични болки. Само с няколко подобрения на оборудването си бързо успяват да превключат в режим на тестване за COVID-19. Най-сигурният и бърз начин е драйв-ин тестването, но процесът по самата регистрация увеличава времето за тестване и намалява ефективността. За преодоляване на този проблем Valley Medical & Wellness се обръщат към МенторМейт да подобри системата за обработка на данни. Така техническите лица се фокусират върху самото тестване, а не върху ръчната проверка на данни. Преди МенторМейт да разработи системата, Valley Medical & Wellness изследват по 20 души дневно, а днес вече тестват по стотици хора на ден.

ProtectWell е още едно дигитално решение, което МенторМейт разработва за клиент и което помага на компаниите и служителите по света да направят плавен преход към връщането на работа в офиси, посредством спазването на стандартизирани предпазни мерки. С мобилното приложение ProtectWell служителите отговарят с ‘да’ и ‘не’ на няколко предварително зададени въпроса, свързани със симптоми на COVID-19. В зависимост от техните отговори приложението им препоръчва или да останат вкъщи, или да отидат на работа. В случай, че получат зелена светлина да отидат в офиса, приложението генерира QR код, който да използват, за да влязат в сградата през съответния ден. В момента много различни организации и висши учебни заведения използват ProtectWell, за да позволят на служителите и студентите да се завърнат на работа и учебни занятия. Това е едва началото, защото към момента МенторМейт работи с ProtectWell върху версия 2.0 на системата. Тъй като бизнеси като магазини за търговия на дребно, фитнеси и ресторанти в САЩ започват отново да приемат клиенти, ProtectWell 2.0 гарантира, че хората могат да се съберат отново на едно място.

Taylor Corporation, компанията майка на МенторМейт, разполага с близо 100 обекта в Северна Америка, които разчитат на работата на място. Taylor използват своя опит в печатарския бизнес, за създаване на иновативен продукт, който да повиши мерките за безопасност за служителите им в различните подразделения. Продуктът използва технология за помирисване на ароматни мастила от специална карта. В началото на работния ден служителите се регистрират в пункт на отдел “Човешки ресурси”, измерва им се температурата и минават през теста за обоняние, използвайки специалните ароматизирани карти – scentcard™ и Scent Check™. Taylor се обръща към МенторМейт, за да създаде и разработи дигитален продукт, който да позволи на потребителите да сканират QR код, да регистрират отговорите си онлайн и да предоставят отчети на работодателите си. Работодателят също така получава и ежедневен обобщен доклад с всички данни от тестовете на служителите, който улеснява анализа на тенденциите. Scent Check™ и scentcard™ са първи по рода си ежедневни тестове за обоняние. Те са въведени в употреба в сфери като здравеопазване, образование, производство, строителство, дистрибуция и други. За да отговори на нуждата, Taylor разширява мащаба на производството си и произвежда милиони тестове седмично.

Друг интересен проект, който МенторМейт е разработил, е за клиент, който се грижи за ментално здраве на хората. Все още съществуват различни бариери пред менталното здраве, като достъпност, разходи и обществена стигма, а в ситуацията на пандемия препятствията стават още повече. За решаване на тези проблеми, МенторМейт разработва интуитивно мобилно приложение, което предлага изчерпателна грижа за менталното здраве – от самопомощ, през групи за взаимопомощ, до терапия и коучинг, които помагат на милиони хора да се почувстват по-добре. С цел да отговори на нуждите на потребителите при разрастването на пандемията, клиентът на МенторМейт прави безплатен своя премиум план за всеки в нужда. Освен това започва да създава съдържание, свързано с пандемията и проблемите с менталното здраве, предизвикани от нея. Това включва съдържание, свързано с изолация, смъртност и стрес, произтичащи от безработицата, както и коучинг и групи за подкрепа за хората, работещи на първа линия в борбата с вируса.

Определено чистотата е в основата на борбата с пандемията. Сега, повече отвсякога, бизнесите искат да предоставят сигурност на своите служители и клиенти и да ги уверят, че всичко, до което те се докосват, е чисто. Компанията, с която МенторМейт работи, предоставя на своите клиенти умни решения и уреди за почистване на някои от най-големите компании в света. МенторМейт разработи платформа, която да свързва тези уреди, да събира и изпраща данни и анализи на компанията и нейните клиенти. Това позволява да се следи и актуализира в реално време работата на оборудването и да се повишава ефективността при почистване. Данните, които се съхраняват и обработват, включват ниво на батерията, часове работа, както и всякакви проблеми с поддръжката.

Днес, повече отвсякога, проектите от всяка една сфера трябва да са съобразени с реалността на живот в пандемия. МенторМейт прилага своя дългогодишен опит в сфери като здравеопазването, за да отговори на нуждите на своите клиенти и да направи света едно по-добро и сигурно място.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

Genesis пуска три нови нископрофилни механични клавиатури

MIKA

публикувано

на

от

Thor 400, снимка: ПР

Полският бранд за гейминг периферия Genesis анонсира своите нови модели клавиатури за гейминг – Thor 380, Thor 400 и Thor 401. И трите модела се отличават с функционалност, ефективност и издръжливост, като основната разлика между тях е в типа суичове, заложени от производителя.

Genesis Thor 380 RGB е механична клавиатура с Outemu Blue превключватели. Те се характеризират с отчетлива обратна връзка с тактилно усещане при натиск и звучен клик. Genesis Thor 400 RGB от своя страна е оборудвана с червени Kailh суичове и е предназначена за онези геймъри, които предпочитат линейни превключватели. Тези, които търсят клавиатура с добра обратна връзка без ясно доловим звук при клик, могат да се спрат на Thor 401 RGB, оборудвана с Kailh Brown суичове. Силата на активиране за този модел е около 45 g.

Всеки един от новите модели на Genesis разполага с RGB подсветка, алуминиево шаси и клавиши с нисък профил. Означенията върху клавишите са отпечатани с технологията “Double Injection”, така че символите да издържат на изпитанието на времето. а наличният N-key rollover механизъм се справя безпроблемно със ситуации, когато са натиснати множество бутони наведнъж. Потребителите могат да избират между 13 светлинни режима, включително PRISMO ефект.

Genesis Thor 400 RGB, 401 RGB и 380 RGB включват софтуер за промяна на настройките, а предпочитанията се запазват във вградената памет. Всички модели са оборудвани с функционални датчици, набор от клавиши за управление на мултимедия и функция за блокиране на клавиша на Windows. Включената опора за китка подобрява комфорта по време на игра, а сгъваемите крачета позволяват на потребителите да променят ъгъла на позицията.

Новите клавиатури на Genesis ще бъдат достъпни от второто тримесечие на годината и ще се предлагат от партньорската мрежа на офиициалния дистрибутор на марката PolyComp. Според информация от производителя  очакваните крайни цени ще са около 130 лв. за Thor 380 RGB и около 150 лв. за моделите Thor 400 RGB и 401 RGB.

Продължете понататък

Lifestyle

Мобилното приложение Lidl Plus вече е налично в HUAWEI AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Lidl Plus, мобилното приложение за лоялни клиенти на Lidl, вече е налично и в Huawei AppGallery – един от трите най-големи магазина за приложения в световен мащаб. Притежателите на смартфони могат да го свалят напълно безплатно от Huawei AppGallery.

Lidl Plus стартира в България през октомври 2020 г. и още от първата седмица то стана най-сваляното за страната в App Store и Google Play.

„Приложението Lidl Plus се утвърди като едно от най-популярните и ползвани в България. За екипа на Huawei AppGallery най-важното е да предоставяме първокласно изживяване на нашите потребители и за целта не спираме да обогатяваме портфолиото си с топ локални и глобални приложения. Щастливи сме да приветстваме Lidl Plus в Huawei AppGallery”, сподели Невена Петрова, мениджър бизнес развитие на Huawei Mobile Services за България и Северна Македония.

Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 530 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. Там потребителите могат да открият разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др.

„Lidl Plus e още една допълнителна възможност за нашите клиенти да получат разнообразни промоционални оферти и да планират по-лесно семейния си бюджет. Затова се радваме, че все повече хора ще могат да се възползват от предимствата на приложението. IT екипът ни положи много усилия, за да може всички потребители на смартфони Huawei да имат достъп до Lidl Plus, което вече е факт“, сподели Нели Месерджиева, ръководител “Акционен мениджмънт” в Лидл България.

Преди месец Lidl Plus стартира и партньорска програма, благодарение на която потребителите могат да се възползват от допълнителни отстъпки и преференциални оферти и при подбрани партньори. Първите компании, които се включиха в партньорската програма на Lidl Plus, са OMV България, застрахователният брокер SDI, онлайн платформата с уроци Уча.се, Софийската опера и балет и платформата за фото книги Pixi Photobooks.

Повече информация за актуалните отстъпки и предложения на Lidl Plus, можете да откриете в самото приложение или на: www.lidlplus.bg

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Продължете понататък

Горещо