Connect with us

Телевизия

Минисериалът „Харли и братята Дейвидсън“ възражда с рев жанра по Discovery Channel

Avatar

Публикувано

на

Harley i Bratyata Davidson na 11 Septemvri Photo 6

„Harley-Davidson” е повече от обикновен мотор. Той е символ на Америка, създаден от Уолтър и Артър Дейвидсън и техния приятел Бил Харли. Пътят към успеха им обаче не е бил чак толкова гладък – бил изпълнен с безброй препятствия, безмилостна конкуренция и изключителни рискове. Заедно тези трима мъже, синове на работници имигранти, дали всичко, на което са способни, за да подсигурят оцеляването на създадената от тях компания. Но колко далеч биха стигнали, за да достигнат бленуваната Американска мечта?

Премиерата на дългоочакваният минисериал на Discovery Channel – „Харли и братята Дейвидсън” е на 11 септември от 22:00 ч. Той се състои от три двучасови епизода, като втората и третата му част ще бъдат излъчени съответно на 18-и септември и 25-и септември.

Discovery Channel

„Този тип завладяващи документални истории се вписват перфектно в програмата на Discovery Channel”, заяви Рич Рос, президент на Discovery Channel, Animal Planet и Discovery Science. „Това е история за братството, за едно желязно желание за успех и за опълчването срещу общоприетото мнение за онова време. Създателите на „Harley-Davidson” са конструирали повече от мотоциклет. Те са създали основите на модерното предприемачество.”

Базиран на истинска история, „Харли и братята Дейвидсън” представя създаването на тези толкова популярни мотоциклети по време на големите социални и технологични промени от началото на 20-и век. Уолтър, Артър и Бил рискуват всичките си пари и поминък, за да създадат обещаващо предприятие. Всеки един от тези мъже се е изправил пред много различни предизвикателства, но мотоциклетът е нещото, което е обединило мечтите и амбициите им. За Уолтър Дейвидсън начинанието е шанс да избяга от пределите на обществото, да игнорира правилата и да построи мотоциклет, който може да отиде навсякъде и да кара без да спира. За Артър Дейвидсън това е била възможност най-накрая да си създаде добро име. А за Бил Харли, мотоциклетът дава надежда да се измъкне от арогантните си родители и да приложи таланта си като инженер.

Discovery Channel

Построени под навес в Милуоки, тези мотоциклети са успели да оцелеят при почти всички възможни условия. И Уолтър определено подлага мотора на тест. Неговата жестока амбиция го задвижва, за да се превърне в най-добрият мотоциклетен състезател, докато участва в смъртоносни състезания. Смелите подвизи на Уолтър поставят „Harley-Davidson” на карта – и въпреки че е рискувал – той дава преднина на компанията, за да може да изпревари своя конкурент – „Indian“, който е изградил солидни позиции на пазара.

Advertisement

Под влияние на изобретателността, иновацията и дизайна, основателите на „Harley-Davidson” се изправят срещу много по-големи съперници. Нещата станали още по-трудни, когато се появява Голямата депресия и мотоциклетната индустрия е опустошена. Но „Harley-Davidson” продължили да успяват, въпреки всички и благодарение на напредничавите си бизнес идеи.

Discovery Channel

„Харли и братята Дейвидсън” представя как основателите на компанията продължили да увеличават броя на лоялните си клиенти, както никой друг конкурент В крайна сметка създателите на моторанасочват всичките си ресурси в най-големия си риск досега – създаването на първия супербайк в света, машина, която е  творба на изкуството за масова употреба.

Звездният състав на „Харли и братята Дейвидсън” включва Микийл Хаусман („Игра на тронове”) в ролята на Уолтър Дейвидсън, Робърт Арамайо („Игра на тронове”) в ролята на Уилям (Бил) Харли и Бъг Хол („Малките разбойници”) в ролята на Артър Дейвидсън. Други членове на актьорския състав включват Стивън Райдър („Дявол на доброто”), Джесика Камачо, Даниел Конан, (“EastEnders”), Ани Рийд, Уилсън Бетъл („Д-р Зоуи Харт”), Дъгрей Скот („Мисията невъзможна 2”), Гейбриъл Луна („Матрадор”), Алекс Шафър („Сигурна печалба”).

„Харли и братята Дейвидсън” е написан от Евън Райт, Сет Фишър и Ник Шенк. Изпълнителен продуцент от страна на Discovery е Джон Голдуин.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement