Открийте ни и в

Телевизия

Минисериалът „Харли и братята Дейвидсън“ възражда с рев жанра по Discovery Channel

MIKA

публикувано

на

Минисериалът „Харли и братята Дейвидсън“ възражда с рев жанра по Discovery Channel 26

„Harley-Davidson” е повече от обикновен мотор. Той е символ на Америка, създаден от Уолтър и Артър Дейвидсън и техния приятел Бил Харли. Пътят към успеха им обаче не е бил чак толкова гладък – бил изпълнен с безброй препятствия, безмилостна конкуренция и изключителни рискове. Заедно тези трима мъже, синове на работници имигранти, дали всичко, на което са способни, за да подсигурят оцеляването на създадената от тях компания. Но колко далеч биха стигнали, за да достигнат бленуваната Американска мечта?

Премиерата на дългоочакваният минисериал на Discovery Channel – „Харли и братята Дейвидсън” е на 11 септември от 22:00 ч. Той се състои от три двучасови епизода, като втората и третата му част ще бъдат излъчени съответно на 18-и септември и 25-и септември.

Discovery Channel

„Този тип завладяващи документални истории се вписват перфектно в програмата на Discovery Channel”, заяви Рич Рос, президент на Discovery Channel, Animal Planet и Discovery Science. „Това е история за братството, за едно желязно желание за успех и за опълчването срещу общоприетото мнение за онова време. Създателите на „Harley-Davidson” са конструирали повече от мотоциклет. Те са създали основите на модерното предприемачество.”

Базиран на истинска история, „Харли и братята Дейвидсън” представя създаването на тези толкова популярни мотоциклети по време на големите социални и технологични промени от началото на 20-и век. Уолтър, Артър и Бил рискуват всичките си пари и поминък, за да създадат обещаващо предприятие. Всеки един от тези мъже се е изправил пред много различни предизвикателства, но мотоциклетът е нещото, което е обединило мечтите и амбициите им. За Уолтър Дейвидсън начинанието е шанс да избяга от пределите на обществото, да игнорира правилата и да построи мотоциклет, който може да отиде навсякъде и да кара без да спира. За Артър Дейвидсън това е била възможност най-накрая да си създаде добро име. А за Бил Харли, мотоциклетът дава надежда да се измъкне от арогантните си родители и да приложи таланта си като инженер.

Discovery Channel

Построени под навес в Милуоки, тези мотоциклети са успели да оцелеят при почти всички възможни условия. И Уолтър определено подлага мотора на тест. Неговата жестока амбиция го задвижва, за да се превърне в най-добрият мотоциклетен състезател, докато участва в смъртоносни състезания. Смелите подвизи на Уолтър поставят „Harley-Davidson” на карта – и въпреки че е рискувал – той дава преднина на компанията, за да може да изпревари своя конкурент – „Indian“, който е изградил солидни позиции на пазара.

Под влияние на изобретателността, иновацията и дизайна, основателите на „Harley-Davidson” се изправят срещу много по-големи съперници. Нещата станали още по-трудни, когато се появява Голямата депресия и мотоциклетната индустрия е опустошена. Но „Harley-Davidson” продължили да успяват, въпреки всички и благодарение на напредничавите си бизнес идеи.

Discovery Channel

„Харли и братята Дейвидсън” представя как основателите на компанията продължили да увеличават броя на лоялните си клиенти, както никой друг конкурент В крайна сметка създателите на моторанасочват всичките си ресурси в най-големия си риск досега – създаването на първия супербайк в света, машина, която е  творба на изкуството за масова употреба.

Звездният състав на „Харли и братята Дейвидсън” включва Микийл Хаусман („Игра на тронове”) в ролята на Уолтър Дейвидсън, Робърт Арамайо („Игра на тронове”) в ролята на Уилям (Бил) Харли и Бъг Хол („Малките разбойници”) в ролята на Артър Дейвидсън. Други членове на актьорския състав включват Стивън Райдър („Дявол на доброто”), Джесика Камачо, Даниел Конан, (“EastEnders”), Ани Рийд, Уилсън Бетъл („Д-р Зоуи Харт”), Дъгрей Скот („Мисията невъзможна 2”), Гейбриъл Луна („Матрадор”), Алекс Шафър („Сигурна печалба”).

„Харли и братята Дейвидсън” е написан от Евън Райт, Сет Фишър и Ник Шенк. Изпълнителен продуцент от страна на Discovery е Джон Голдуин.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Кино

Viasat History разкрива убийствени тайни в „Смъртоносни столици“

MIKA

публикувано

на

от

Viasat History разкрива убийствени тайни в „Смъртоносни столици“ 27

снимка: ПР

Няма ли отпечатъци? Не можем ли да вземем ДНК проби? Психологическото профилиране измислено ли е вече? 

Това не са належащи проблеми в „Смъртоносни столици“, който дебютира на 3 май, понеделник, в 23:00 часа по Viasat History, за да ни отведе назад във времето към едни от най-шокиращите престъпления в историята и да ни покаже как биха ги разгадали днешните детективи.

Поредицата в шест части подбира случаи от последните 200 години – ето какви.

Един документален сериал, пет големи града, шест шокиращи престъпления

През 1940-те, когато в Лондон е открит обезглавения труп на жена, първоначално помислили, че е загинала в бомбардировките. Разследването, обаче, разкрива, че това е престъпление от страст.

Петдесет години по-рано, тялото на дете е изхвълено от реката на бреговете на Темза, което отключва смразяващи разкрития. Съществувала е мрежа, която купува бебета на бедни жени, убива ги и ги хвърля в реката.

Друг случай в Единбург също включва продажбата на човешки тела, макар че тук се интересували по-скоро от трупове за анатомични, медицински и индустриални проучвания. Тези, които купували телата, обаче, не се вълнували много от методите да бъдат набавени.

Улиците на Берлин от 1940-те били обладани не само от Втората световна война, а и от деянията на сексуален хищник. Той нападал самотни жени, които пътували с градската железница.

И от другата страна на Атлантика не е по-идилично: предприемач отваря хотел в Чикаго през 1890-те, по-късно наречен „Пансион на убийствата“, в който много от гостите изчезват безследно.

В Бразилия от 1977-ма пък двама мъже от случая с Playboy убийство успяват да избегнат последиците, благодарение на богатството си.

Има серийни убийци откакто свят светува

Гореописаните случаи са от време, когато понятието „сериен убиец“ дори още не е измислено. Според исторически сведения, обаче, серийните убици винаги са били част от обществото. Някои дори вярват, че легендите за вампири и върколаци са породени от серийни убийци.

Историческите извори посочват Лиу Пенгли – племеник на китайския император през 2-ри век преди Хр. – като първия документиран сериен убиец в историята. Той взима живота на поне стотина роби и хора извън закона, просто така – за забавление.

Един от най-богатите мъже във Франция от 15-ти век – Ги де Ре – отвлякъл неизвестен брой млади момчета от близките села, за да ги убие в замъка си. Възможно е жертвите му да са стотици.

Има безброй сведения за Елизабет Батори, унгарска аристократка, убила поне 650 млади момичета преди да бъде арестувана през 1610 г.

Разбира се, един от най-известните серийни убийци в историята е Джак Изкормвача, който тероризира Лондон в края на 19-ти век, убивайки брутално пет жени. Самоличността на Джак никога не е разкрита, но той се счита за първия „модерен“ сериен убиец.

Как са хващали убийците в миналото

Методът на психологическо профилиране е развит от ФБР в средата на 20-ти век. С него разследващите подготвят нещо като наръчник за разкриването на серийни убийства като обрисуват характеристиките, методите и мотивацията на извършителя. Преди въвеждането на този метод, дали полицията ще хване един сериен убиец е било по-скоро въпрос на късмет (или детективска интуиция).

Разбира се, преди ерата на съвременната криминалистика, извършителите са били много по-непредпазливи: полагали са по-малко усилия да прикрият следите си, така че все ако пак полицията разполагала със свидетели, мотив или грешка, направена от наперения престъпник – възможно било някои случаи да бъдат разкрити.

Някои от убийствата в „Смъртоносни столици“ може вече да са потънали в забрава, но разследващите навремето са били предизвикани на опитат нови начини да ги разкрият, което модернизира цялата професия.

Надникнете в разследнията от миналото със „Смъртоносни столици“ по Viasat History – от първия понеделник на май, всяка делнична вечер в 23:00 часа.

Продължете понататък

Телевизия

„Шап-Шап и шапчовците“ започва по Boomerang

MIKA

публикувано

на

от

„Шап-Шап и шапчовците“ започва по Boomerang 28

Новото предаване ще ни гмурне в редица горски приключения, заедно с героите, живеещи в градчето Шаптън.

Малкият Шап-Шап не се страхува от никакви предизвикателства. Той е леко несигурен, но смел, което улеснява разучаването на буйната растителност в гората. Всеки ден той среща нови обитатели на това зелено и любопитно място. Малката Лилит винаги е до него – като доброто й настроение успява да освети дори най-облачните дни в горската земя. Шап-Шап има и най-добър приятел, на име Шеп, който притежава необуздано любопитство и иска да знае всичко за дома им – градчето Шаптън. В премиерните епизоди героите ще намерят самотно яйце и ще се опитат да го занесат там, където му е мястото: Шап-планината. Но дали ще успеят?

„Шап-Шап и шапчовците“ не е само история за страхотни приключения, но и за пътя на себеопознаването. В този свят, пълен с интересни герои и същества, най-важното нещо се оказва да откриеш кой си всъщност, независимо с какви трудности се сблъскваш.

Премиерата на „Шап-Шап и шапчовците“ ще се състои на 19 април, като предаването ще продължи всеки ден от 18.00 ч. по Boomerang.

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Скандал, който свали правителство 40
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 47
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо