Connect with us

Музика

Миранда Фернандес и жените във фламенкото на 15 септември в София Лайв Клуб

Avatar

Публикувано

на

снимка: Maud Sophie Andrieux

Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио със специалното участие на Марина Валперсин – фламенко танц в София Лайв Клуб на 15 септември от 20:00 ч и ще представят новия й проект „88-М“, посветен на жените във фламенкото.

Стилът на пианистката от Каталуния Миранда Фернандес е съчетание на няколко жанра – фламенко, джаз и латино музика. Тя е повлияна от големите фигури в джаза като пианистите Чък Къриа и Чано Домингес и великия Пако де Лусия и въпреки младостта си, вече е свирила като солистка в престижни зали и театри като Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, Konserthuset Stockholm и в Nou Barris Flamenco Festival.

В настоящия си проект „88-М“ Миранда Фернандес проследява историята на жените във фламенкото и се стреми да подчертае женската роля в света на фламенко музиката.
Тя се прекланя пред всички жени изпълнителки в този жанр, които е трябвало да се борят сами, за да преодолеят наложените културни стереотипи, дискриминацията и обществената принуда на своето съвремие. Независимо от трудностите те са преобърнали разбирането ни за фламенкото и са допринесли за развитието му и превръщането му от традиционен стил в модерен синкретичен жанр, който се вдъхновява от различни други изкуства – такова, каквото го познаваме днес. Те участват в този процес и са се превърнали в основни фигури за фламенкото, пътеводна светлина за новите поколения.

В този свой проект тя съчетава модерното с традиционното с помощта на Кристина Лопес – вокал и електроника (позната на българската публика от гостуването й с групата Фадо Виоладо) и Лукас Балбо – перкусия като специално за настоящето турне се включва и изразителната фламенко танцьорка Марина Валперсин.

Advertisement

Концертът на Миранда Фернандес трио със специалното участие на Марина Валперсин – фламенко танц ще се проведе в София Лайв Клуб на 15 септември от 20:00 ч.
Билети може да намерите в мрежата на Ивентим и в Дюкян Меломан, както и он-лайн  https://www.eventim.bg/…/miranda-fernandez…/performance.html

Турнето й на Балканите е подкрепено от Институт Рамон Люл и е част от Green Tour programme. Концертът се радва и на подкрепата на Посолството на Испания в София.

Continue Reading
Advertisement