Connect with us

Музика

Мирослава Кацарова с нова концертна програма

Avatar

Публикувано

на

Кацарова снимка Диляна Флорентин

Мирослава Кацарова, снимка: Диляна Флорентин

Началото на най-новата поредица от бутикови концерти, създадени от джаз триото Мирослава Кацарова, Мирослав Турийски и Младен Димитров започва от София на 19 април в 20:30 ч. – Sofia Live Club. Това е единственият концерт, който e планиран в столицата до края на годината.

Заглавието му BLUETRONIC подсказва, че можем да очакваме аранжименти с активното електронно звучене на песни от и на Мирослава Кацарова. „Иронично“, „Уча се да бъда с теб“, „Чудеса“, „Път към безкрайното лято“, „Парфюми“, „Летни улици“, „Боса нова за нея“ ще бъдат сред песните, които концертът ще включва. Също така обаче ще чуем кавър версии на Dance Me to the End of Love на Ленард Коен и Teardrop на Massive Attack. Създаването на реаранжирани песни с много електроника и нови бийтове е основно по идея на Младен Димитров.

„Ще чуете и някои обичани от нас песни, които Миро и Младен тук-там са „поотровили“ с дръзки рехармонизации.

Трониката е синя заради Блу тоновете, които хармонията все пак предполага, а и заради любовта ми към провлачената вокална фраза, белязана от вродената ми тъга. Но песните и аранжиментите са много светли и ведри, сътворени в процеса на репетиции.

Advertisement

Младен Димитров, чието алтер его е DJ Mr. Moon, се е погрижил да подреди атмосферни звуци, генерирани електронно, допълващи хипнотичните ритми, които сам ще си изсвири акустично“, разказва Мирослава Кацарова.

Следващият концерт ще бъде в края на май в Пловдив. На 13 юли джаз триото ще участва на фестивала „Джаз в Бургас“, а на 09 август концертът ще бъде част от програмата на Банско джаз фестивал.

До края на годината BLUETRONIC ще може да бъде слушан още във Варна, Созопол, Велико Търново и Шабла.

Билетите за концерта в Sofia Live Club са вече в продажба в мрежата на Eventim.

С медийното партньорство на Jazz FM Radio и ВИЖ

Advertisement

Билети: в мрежата на Eventim (предварителна продажба 20 лв., на място 25 лв.)