Открийте ни и в

Кино

„Мисията невъзможна: Разпад“ постави рекорд

Avatar

публикувано

на

"Мисията невъзможна: Разпад" постави рекорд 141

Изминалият уикенд се превърна в поредната ярка киноемблема за филмовата индустрия у нас. Зрелищният екшън Мисията невъзможна: Разпад отбеляза зашеметяващ старт и постави два рекорда у нас – за най-касов премиерен уикенд на поредицата Мисията невъзможна с боксофис от над 226 000 лв., както и за най-касов премиерен уикенд на филм с участието на Том Круз.

Дългоочакваният шести епизод на една от най-обичаните поредици покори не само родните върхове, но зае челни позиции в САЩ и по света. Щатската премиера на филма предизвика истински фурор – за дебютния си уикенд Мисията невъзможна: Разпад е отбелязал приходи от 61,5 млн. долара, което е най-големият резултат за филм от поредицата, изпреварващ досегашния рекордьор Невъзможна мисия 2 (57,8 млн.). От международните екрани в 36 държави филмът е спечелил 92 млн. долара и общият му световен дебют достига 153,5 млн. – най-високият до момента за над 20-годишната поредица. Мисията невъзможна: Разпад е един от най-дългоочакваните проекти за 2018 година и съвсем заслужено генерира подобни успешни резултати.

Мисията невъзможна: Разпад се откроява с особено интересна сюжетна линия, отличен актьорски състав и каскади, които опасно излизат от сигурните рамки на филмовото изкуство и навлизат в границите на риск за живота. Том Круз за пореден път провокира възхищението на зрителите не само заради перфектната си игра, но и заради несравнимото усещане, което продукцията създава, благодарение на комбинацията от талант, отдаденост и най-чистата форма на екшън елементи, изпълнени от самия него.

Режисьор на филма е Кристофър МакКуори, който е и сценарист заедно с  Дилан Късман, и продуцент заедно с Том Круз, Джейк Майърс и Дж. Дж. Ейбрамс. Изпълнителни продуценти са Дейвид Елисън, Дейна Голдбърг и Дон Грейнджър.

Том Круз и Мисията невъзможна: Разпад  ви очакват вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.