Connect with us

Кино

„Младият папа“ с премиера по FilmBox Stars

Avatar

Публикувано

на

Photo 1

снимка: ПР

В главни роли влизат многократно награждаваните Джъд Лоу и Даян Кийтън

През новата година програмата на FilmBox Stars продължава да представя нови популярни сериали, които разбиват боксофис рекордите. Днес от 22:00 ч. започва сериалът „Младият папа“ с участието на уникален състав, предвождан от Джъд Лоу.

Продукцията разказва за ексцентричния богохулник Лени Белардо (Джъд Лоу) и Сестра Мери (Даян Кийтън) – американска монахиня, живееща във Ватикана. Сценарият проследява пътя, който Лени извървява като първия американски папа, избран на тази длъжност благодарение на интригите на кардинал Войело (Силвио Орладно). Той се надява Лени да бъде лесно манипулиран и да бъде „медийна звезда“, а новият папа, от своя страна, няма никакво намерение да се съобразява с Римската курия по време на неговото управление. Приемайки новото си име Пий XIII, той решава против всички правила на Ватикана да избере за свой личен секретар Сестра Мери, която го е отгледала в сиропиталище, след като той е бил изоставен от родителите си.

„Младият папа“ чупи рекордите в няколко отношения. Това е първият сериал, в който HBO инвестира, и с бюджет от 40 милиона евро, той се превръща в най-скъпия италиански сериал за всички времена. Историята, показана през очите на режисьора Паоло Сорентино, който е и носител на „Оскар“, е нещо средно между разказ за интригите в Римокатолическата църква и поредица от необясними иронични събития, случващи се зад затворените врати. Новоизбраният Пий XIII се оказва екстравагантен, своенравен, отмъстителен богохулник, който показва един друг прочит на историята. Зрителите могат да започнат да следят сериала от първи епизод днес от 22:00 ч. по FilmBox Stars.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement