Открийте ни и в

Lifestyle

Мобилните принтери Brother – хит сред студията за татуировки по света

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Мобилната серия термo-директни принтери на специалиста в технологиите за печат Brother се превърна в хит на един любопитен нов вертикален пазар – индустрията за татуировки.

Татуистите се снабдяват с принтери Brother от серията PJ и ги използват, за да отпечатат техните дизайни на татуировки на специална термо хартия за ваденки. Прецизните разпечатки след това се пренасят директно върху кожата, след което може да започне творческия процес по нанасяне на мастилото.

Индустрията за татуировки в САЩ беше първата, която прегърна технологията, използвана в мобилните термо-директни принтери Brother от серията PJ-600. Термо-директният печат с висока резолюция осигурява сложните детайли, нужни на татуистите да създават техните комплексни, цветни и изпипани дизайни, при което разпечатките с резолюция 300 DPI се пренасят върху кожата и формират отправната точка за начало на работата с мастилото.

Компактният, портативен дизайн на серията PJ на Brother’s PJ превръща тези машини в удобен инструмент за татуистите, които практикуват по време на турнета и конференции. Така мобилните термо-директни принтери Brother оставиха следа в тази индустрия, която се разпространи от САЩ до студията за татуировки в Европа и де факто се превърнаха в част от оборудването на тези студия.

Най-новата серия PJ-700 на Brother допълнително ще укрепи позициите на японската компания на този нов вертикален пазар. PJ-700 включва шест елегантни устройства в черно и синьо, които отговарят перфектно на нуждите на татуистите за прецизен печат, благодарение на резолюцията от 300D DPI. Обозначенията на моделите са: PJ-722, PJ-723, PJ-762, PJ-763, PJ-763MFI и най-добрият в серията PJ-773. Всички те включват вградена презареждаща се литиево-йонна батерия с напрежение 11.1V. Всички модели са леки с тегло около 610 г с батерията и заемат малко място със своите размери от 255(Ш) x 55(Д) x 30(В) мм. Моделите от серията PJ-700 поддържат печат от смарт устройства посредством приложения и технологии като: Apple AirPrint, Google Cloud Print, Brother iPrint&Scan и Android Print Plug in.

Върховият модел в серията, PJ-773, е сертифициран от Mopria Alliance, чиято цел е да осигури опростен безжичен печат от смартфони, таблети и други мобилни устройства. Възможността за технически напредналите татуисти да отпечатват своите дизайни от iPad по време на събития демонстрира гъвкавостта на серията PJ-700 на Brother.

Ива Тотева, Мениджър продажби и маркетинг в Brother България, каза: „Като специалист в принтирането ние сме изключително развълнувани да видим колко мултифункционални могат да бъдат нашите продукти. Индустрията за татуировки е неочакван вертикален пазар, но продажбите вече показват, че сме оставили трайна следа сред творците на татуировки и в Щатите, и в Европа. Пускането на гамата мобилни термо-директни принтери PJ-700 ще затвърди нашето присъствие в тази индустрия в още по-голяма степен.”

Цените на моделите PJ-700 започват от 1054,80 лв. с ДДС, като най-добрият модел PJ-773  струва 1546,80 лв. с ДДС.

Татуистът Пол Табът, бивш графичен дизайнер и музикант, който е бил студент по изящни изкуства, работи в студиото Modern Electric Tattoo в Бирмингам, Великобритания и татуира своите дизайни върху фенове по време на събирания в Европа и Щатите.

„Тази машина напълно измести границите на моето изкуство и моята работа,” каза Пол, който е отворил своето студио преди шест години. „Детайлите, които дава термо-директната печатаща технология на Brother, са впечатляващи, с пресъздаване на сложните елементи до последната точка и точност, която впечатлява клиентите и колегите в индустрията.”

„Не ми се налага да правя компромис с нито една част от дизайна на своя компютър, мислейки си, че той просто няма да се получи по време на процеса на пренасяне. Това устройство облекчи работата и бизнеса ми. Мога да правя повече татуировки в студиото, понеже имам бърз, надежден и безпроблемен термо печат върху трансферната медия, така че мога да премина директно към нанасянето на мастилото.“

„Този продукт е част от бъдещето на индустрията и може да промени начина, по който правим татуировки. Това е крайъгълен камък в историята на татуирането, който е толкова значим, колкото старта на използването на игли за еднократна употреба. Той трябва де факто да е част от комплекта инструменти на всяко модерно студио за татуировки, това е иновативен продукт за индустрията, който същевременно е ценово ефективен и хиляди пъти по-добър от досегашните решения.“, добави той.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

ВУЗФ обяви прием в най-новата си магистратура по финансов и здравен мениджмънт

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Начело на новата магистратура застава проф. д-р Григор Димитров, член на УС на НЗОК и директор „Осигурителни отношения“ в БСК

В пика на пандемията от COVID-19, Висшето училище по застраховане и финанси, което винаги е създавало и предлагало най-актуалните, търсени и необходими на бизнеса специалности, и този път сложи началото на нова много навременна и нужна програма. През академичната 2020/2021 година ВУЗФ стартира магистърската програма “Финансов мениджмънт на социалните и здравни системи”.

Завършилите студенти ще притежават умения и компетенции за анализ на социалноосигурителните и здравни системи, така необходими днес. Учебният план е специално създаден, за да може да отговори на нуждите на международните тенденции за реформи в осигурителните системи.

Част от специализираните дисциплини са “Управление на социалното осигуряване”, “Иновации и предприемачество в социалните системи”, “Организация и финансиране на здравна система”, “Превенция срещу злоупотреби и измами в социалното и здравно осигуряване”, които да отговарят на световните тенденции за структурна и организационна реформа в осигурителните системи и др.

Сред водещите лектори и инициатор за създаването на програмата е проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, доктор по икономика, експерт по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения и управление на човешките ресурси. Той е и главен директор “Осигурителни отношения” в Българската стопанска камара и член на Надзорния съвет на НЗОК.

Лектори в програмата са доказани експерти в областта на социалното и здравното осигуряване, сред които настоящият директор на НЗОК проф. Петко Салчев, бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев, бившият социален министър и управител на НОИ проф. д-р Йордан Христосков и проф. д-р Златица Петрова.

Стартът на новата програма е част от стремежа на ВУЗФ да създаде ключови експерти в системите на социалното и здравно осигуряване на национално и регионално равнище.

Кандидатите, които искат да се запишат за обучение в магистърската програма на университета за пролетния семестър на учебната 2020/2021, могат да кандидатстват онлайн до края февруари на сайта на ВУЗФ – vuzf.bg.

ВУЗФ предлага възможност за изцяло онлайн кандидатстване и индивидуална консултация за всеки кандидат-студент, който има необходимост от допълнителна информация или насока. Консултацията може да се проведе и онлайн в удобен ден и час за кандидат-студента чрез записване на е-mail: marketing@vuzf.bg или на телефон 02/40 15 807, 0888 443 096.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа**, пуска нов летен маршрут от Бургас до Вроцлав. Стартирайки от 19 юни 2021 г., най-новата услуга на WIZZ ще се извършва 1 път седмично, събота, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата полска дестинация. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 77.99 лв.*

Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тази нова услуги е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар, към развитието на местния туризъм, както и към осигуряване на още по-достъпни и безопасни възможности за пътуване на местните пътници.

Най-новата дестинация в българската мрежа на Wizz Air – Вроцлав, е известна със своята красива средновековна архитектура и десетки исторически забележителности. Това е най-големият град в Западна Полша и един от най-очарователните. Много от сградите в стария град на Вроцлав са боядисани с ярки цветове, които отразяват младежкия и креативен дух на дестинацията и могат да развеселят всеки дори в най-мрачния ден. Но живата архитектура на Вроцлав не е единствената причина да се смята, че градът е осеян с някаква магия, тъй като освен от хората той е населен и с гноми! Над 300 малки статуи на джуджета са разпръснати из целия град и непрекъснато се появяват още. Малките творения са се утвърдили като местен символ на свободата и намирането им се е превърнало в туристическа атракция и забавна игра в стила на Pokemon Go.

Когато и да решат да летят до Вроцлав или която и да е друга дестинация от мрежата на Wizz Air, авиокомпанията любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на пътниците да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си, до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

МаршрутДниСтартова датаЦени от*
Бургас – Вроцлавсъбота19 юни 2021 г.77.99 лв.

Андраш Радо, мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: „Въпреки че пътуванията в момента са ограничени от националните и международни разпоредби, за Wizz Air България е ключов пазар и екипът ни е посветен на развитието на българската ни мрежа, като спазваме всички национални здравни мерки. Днес с удоволствие добавяме нов летен маршрут към бургаската ни мрежа, като същевременно се придържаме към най-високите здравни стандарти чрез нашите санитарни протоколи. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-санитарните условия на борда на най-зелената флотилия в Европа.“

Продължете понататък

Горещо