Connect with us

Lifestyle

Мол Марково Тепе с награда от конкурса „Сграда на годината“

Avatar

Публикувано

на

Mall Markovo Tepe Plovdiv

снимка: PR

За 15-та поредна година бяха раздадени наградите в конкурса „Сграда на годината“. В надпреварата се включиха 69 сгради, разпределени в над 10 различни категории. Рекорден брой гости, над 500 водещи архитекти, проектанти, инвеститори, консултанти, представители на научните среди и на националната и местна власт, присъстваха на гала вечерята и връчването на наградите в Sofia Event Center.

Националният конкурс се провежда под патронажа на МРРБ, със съдействието на браншовите организации в строително-инвестиционния сектор. При търговските сгради журито присъди наградата за Мол Марково Тепе в Пловдив.

Търговският и развлекателен център, който отвори врати в края на ноември, е с разгъната застроена площ от 55 хил. кв.м. и 20 500 кв.м. отдаваема площ. Молът е проектиран така, че да осигурява оптимална циркулация на посетителите и видимост на търговските обекти. Паркингът разполага с над 600 паркоместа, разположени на 4 подземни нива.  Главен изпълнител на обекта е G.P. Group LTD., а водещ архитект е арх. Илиан Илиев от студио Planning.

Мол Марково Тепе се намира на бул.”Руски” № 54, на пешеходно разстояние от централната главна улица на града и е лесно достъпен с автомобил и градски транспорт.

Advertisement

Следете официалната интернет страница на Мол Марково Тепе-  http://markovotepemall.bg/ и Facebook – www.facebook.com/MarkovoTepeMall/

Continue Reading
Advertisement