Connect with us

Култура

„Момичетата от Пърл Харбър“ – как се гради наново разрушеният рай

Avatar

Публикувано

на

Momichetata ot Pearl Harbor snimka

Световният бестселър на Сорая М. Лейн излиза на български

Бестселърът „Момичетата от Пърл Харбър“, затвърдил славата на новозеландката Сорая М. Лейн като най-продаваната авторка на исторически романи за Втората световна война, вече е и в българските книжарници. След като стана световна сензация през 2019 г. спиращата дъха история за житейските изпитания и пътя към любовта на четири млади жени вече е налична и у нас в превод на Мариана Христова, корица от Биляна Славкова (Kontur Creative) и с логото на издателство „Кръг“.

Разказът пренася читателите в края на 1941 г. Тогава голямата мечта на младата и красива Ейприл е напът да се сбъдне. Тя става медицинска сестра на Хаваите, следвана неотлъчно от сестра си Грейс и приятелката им от детството Попи.

Ослепително слънце, вълни, които неусетно притихват в прегръдката на залива, флиртове и смях с войниците от военноморската база Пърл Харбър… Момичетата сякаш са в рая, а много скоро към триото им се присъединява и самоуверената Ева.

Но на другия край на света се води война, която не оставя никого безучастен. Рано сутринта на 7 декември 1941-ва адът се стоварва над райското кътче с рев на японски самолети. Смъртоносното нападение взема стотици жертви и оставя само пепел и скръб. Загива и едно от момичетата в „сестринската четворка“, а останалите – оцелели на косъм – трябва да подредят наново опустошените си съдби.

Advertisement

Вълнуващ и драматичен, романът „Момичетата от Пърл Харбър“ ни изправя пред немислимите изпитания, сполетели хиляди в реалния живот през Втората световна война.

Авторката Сорая М. Лейн редовно оглавява читателските класации на Amazon и Kindle. Историческите ѝ романи за войната са продадени в над 1 милион екземпляра по целия свят. Книгите от поредицата ѝ „Изгубените дъщери” са преведени на 21 езика и са сред най-продаваните заглавия в Германия, Нидерландия и Норвегия.

Преди да се отдаде на литературата Сорая М. Лейн завършва право. То обаче не ѝ е достатъчно и тя го изоставя, за да се върне към детската си мечта – писането. Освен на книгите авторката е посветена и на семейството си – със съпруга си и двамата им синове живеят в малка ферма в Нова Зеландия, където прозорецът на кабинета ѝ гледа към полето, пълно с коне.

Continue Reading
Advertisement