Connect with us

Lifestyle

Мона Гочев пред „Форум бременност и детско здраве“: Тази бременност беше много екстремна и приключенска

Avatar

Публикувано

на

снимка:ПР

Съвременна, стилна и млада, Мона Гочев е едно от любимите лица от малкия и големия екран, които ежедневно вдъхновяват своите хиляди последователи в социалните мрежи, като ги допускат малко по-близо до личния си живот и споделят своя опит и съвети за малките и големи неща от живота. Само преди 16 месеца тя получава най-ценния подарък в живота си – първородния си син Никола. Повече за бременността, за малкия Никола и защо родителството е истинската мисия, разказа Мона Гочев в първото от поредица специални онлайн студиа на „Форум бременност и детско здраве“, което се организира от Puls.bg и се излъчи на живо на в уебсайта и социалните мрежи на медията.

„Никола е доста енергично и будно дете е. Дете, което от сутрин до вечер няма да спре, така че наистина имам много малък прозорец от деня, в който той спи и аз успявам да свърша останалата работа“, сподели Мона пред водещата и главен редактор на Puls.bg Румяна Тасева.

В тийнейджърска възраст инфлуенсърката разбира, че има поликистозни яйчници.

„Поставиха ми тази диагноза, когато бях на 17, което е изключително тежко за едно момиче, въпреки, че предполагам няма възраст, при която да разбереш това нещо и да си кажеш „Окей!“. Винаги е тежко да го разбереш. Въпросът е да имаш правилната нагласа за това, че то не те прави много по-различен“. 

Новината, че ще става майка идва неочаквано, когато Мона вече е в 16-тата седмица от бременността. Също толкова спокойно и неусетно минават всички 9 месеца, преди на бял свят да се появи малкият Никола.

„Последните седмици едва се движех, носех обувките на мъжа ми, понеже моите вече не ми ставаха“, разказа по време на „Форум бременност и детско здраве“ Мона.

За всички жени, които се сблъскват с проблема на поликистозните яйчници, талантливата майка е категорична:

Advertisement

„Има начини, по които да се храниш правилно, да спортуваш, изобщо това положение да се облекчи максимално. Можеш да си живееш с това нещо, да забременееш, да имаш една прекрасна бременност и едно страхотно дете. Най-хубавото е , че след като родих, вече нямам поликистозни яйчници“, допълни в разговора Мона.

Талантливата млада майка беше само един от специалните гости във второто онлайн студио на форума. Заедно с нейната история, зрителите имаха възможност да чуят ценни насоки и съвети към бъдещите и настоящи родители, свързани с храненето по време на бременността, съхраняването на стволови клетки и значимостта на развиването на емоционална интелигентност при детето.

На 13 юни, от 16:30 часа, предстои и поредното онлайн издание на любимия „Форум бременност и детско здраве“ на Puls.bg, което отново ще обърне внимание на едни от най-важните въпроси, свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето. Може да го проследите на живо на уебсайта и социалните мрежи на Puls.bg.

Continue Reading
Advertisement