Открийте ни и в

Tехнологии

Мониторите Philips на ISE 2019

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

В периода 5-8 февруари, 2019 г. Philips Professional Display Solutions ще участва на изложението Integrated Systems Europe (ISE) 2019 – най-голямото шоу за аудио-видео и системна интеграция в света. Посетителите са поканени да открият най-новите монитори Philips, които ще бъдат показани в Amsterdam RAI Exhibition and Convention Centre, зала 10, павилион K170/H170. „Звездите“ включват екрани с 4-странен безрамков дизайн, SuperWide извити дисплеи, екологични иновации, USB-C докинг технология и др.

Комфортът на SuperWide

Една от най-впечатляващите характеристики, които посетителите ще могат да видят в мониторите Philips на ISE, е SuperWide 32:9 формата. От търговските зали, до архитектурните фирми и агенциите за графичен дизайн, тази форма на пространство вдъхновява въображението и същевременно осигурява тотален комфорт на потребителя през целия ден, благодарение на настройващата се по височина стойка с функции за въртене и накланяне, както и на 1800r извивката за по-естествено наблюдаване.

Силата на докосването

Някои от показаните на ISE монитори Philips предлагат тъч-скрийн технология. Снабдени с Projected-Capacitive (P-Cap) тъч, те не само разпознават докосване в 10 различни точки, но осигуряват и безгрижна работа, благодарение на усъвършенстваната IP54 защита срещу механично въздействие, вода и прах. Ергономичният комфорт също е гарантиран, тъй като тези екрани включват гъвкава стойка, която позволява на потребителите да задават най-подходящата височина или ъгъл за техните нужди.

Гъвкавостта на USB-C докинг

USB-C докингът е мощно и практично решение, проектирано да увеличи продуктивността на съвременните многозадачни, поливалентни професионалисти. Със своя тънък, симетричен USB-C конектор за лесно свързване с един кабел и поддръжка на технологията USB 3.1, това решение за връзка позволява на потребителите бързо и сигурно да прехвърлят данни, да зареждат своите лаптопи и да свържат периферия директно към монитора, за да споделят файлове, да гледат видео и много други.

По-близък поглед към звездите на ISE:

499P9H – с внушителен размер от 49”, той е „черешката на тортата“ с извит SuperWide LCD дисплей, който лесно заменя два 27” QHD монитора. В допълнение на безкрайната гъвкавост на формата 32:9, 499P9H предлага цял набор от иновативни функции за повишена продуктивност и ефективна многозадачност. Те включват USB-C докинг за максимална свързаност и високоскоростен трансфер на данни, интегриран MultiClient KVM превключвател, който позволява на потребителите да управляват два отделни компютъра по едно и също време, и изскачаща Windows HelloTM уеб камера с лицево разпознаване, която може лесно да бъде прибрана, когато не се използва. Потребителите ще се насладят на комфортно преживяване през целия ден, благодарение на ергономичните функции.

222B9T и 172B9T – тези професионални монитори предлагат тъчскрийн технология с 10-точков p-cap тъч и стилус, както и ергономичен комфорт, осигурен от гъвкава стойка с много позиции. IP54 защитата дава на професионалистите спокойствието да знаят, че техния екран е защитен от контакт, прах и вода. Тези многофункционални монитори включват широк набор от опции за връзка като VGA, HDMI, USB 3.0 и DVI. Моделът 221B9T е с диагонал 21.5” и TN или IPS матрица, а 172B9T – с диагонал 17” и TN панел.

241B7QGJEB – 24” (23.8”) Full HD LCD модел, който е на върха на вълната за устойчивост. Той предлага широк набор от високопроизводителни и енергоспестяващи технологии като дизайн на подсветката с ниска мощност за оптимална яркост и минимална консумация, PowerSensor, който засича отсъствието на потребителя посредством безвреден инфрачервен сензор и автоматично намалява яркостта, и технология LightSensor, която измерва околната светлина и автоматично регулира яркостта на екрана. Мониторът е изграден от леки пластмаси, 85% от които са рециклирани и притежава сертификат TCO Edge, което означава, че в него не са използвани вредни субстанции като олово, живак и PVC/BFR. Всички пластмасови части на корпуса и металните части на шасито, както и опаковъчните материали, подлежат на 100% рециклиране.

329P9H – този увеличаващ ефективността 31,5-инчов (16:9) монитор предлага върхов 4-странен безрамков екран с UltraClear, 4K UHD (3840 x 2160) резолюция за потребителите, които имат нужда от супер детайли и точно цветопредаване. Снабден с практичен вграден KVM превключвател, този монитор предлага възможностите на USB-C докинг и удобството, и сигурността на изскачащата Windows HelloTM уеб камера, както и енергийната ефективност на PowerSensor.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

За 15-a поредна година Samsung е производител № 1 на световния пазар за телевизори

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

За 15-та поредна година Samsung Electronics Co, Ltd. затвърди лидерската си позиция на глобалния пазар за телевизори. Според актуалните данни на агенцията за маркетинг проучвания Омдиа, Samsung Electronics отчита 31,8% дял на глобалния  пазар за телевизори по приходи през четвъртото тримесечие на 2020 г. и запазва най-големия годишен пазарен дял в категорията по приходи през 2020 г. – 31,9%.

Ръстът на Samsung в дивизия „Визуални дисплеи“ е отражение на мисията на компанията да предостави  най-висококачествените изживявания пред телевизора у дома. Благодарение на постоянния стремеж на Samsung към иновации, потребителите стават свидетели на множество нововъведения и успехи като бързо нарастващото портфолио на серията QLED, категоричното лидерство на свръх големите екрани над 75 инча, въвеждането и разширяването на портфолиото от лайфстайл телевизори и, разбира се, дълга поредица от „първи по рода си“ продукти и устройства в тази индустрия.

„Потребителите стоят пред екраните на устройствата си всеки ден – по този начин се свързват с любимите си хора, работят, правят домашни тренировки и още куп други неща. Станахме свидетели как различният начин на живот и рутината се развиват, и се сливат в едно“, коментира Jong-hee Hand, президент на дивизия „Визуални дисплеи“ на Samsung Electronics. „Доверието към  към нашата визия и продукти е вдъхновение за нас и ни кара да продължаваме напред; именно това движи нестихващия ни стремеж да предлагаме авангардни иновации и най-качественото екранно изживяване, което да отговаря на нуждите на модерния потребител.“

През последните 15 години политиката на Samsung за разработване на иновации включва множество технологии. Същевременно обхваща голям брой категории, които достигат до широк кръг от потребители и намират различни приложения.

През 2021 г. Samsung очаква да запази лидерската си позиция с въвеждането на нови продукти и разширяването на основните продуктови категории. Сред тях са новата гама Neo QLED, технологията MICRO LED на Samsung и лайфстайл телевизорите, както и синхронизирането на операциите в цялата компания с програми за дългосрочна устойчивост. През следващите няколко години Samsung ще продължи да инвестира в научноизследователска дейност и проучвания, и в разработване на продукти за ключови бизнес сектори.

За повече информация относно телевизорите на Samsung, моля, посетете www.samsung.com/

Продължете понататък

Tехнологии

Brother очертава тенденциите за бизнес печат в условията на „новото нормално“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Служителите, ръководствата и ИТ отделите адаптираха начина си на мислене, тъй като мнозина работят от вкъщи и им липсват базираните в офиса технологии – включително достъп до печатни устройства – по начин, който дори не са си представяли преди.

За да подкрепи продуктивността и да позволи на бизнесите да се развиват в новите работни условия, Brother вярва, че е необходима по-добра дигитална колаборация. Водеща роля в това имат ИТ отделите чрез разговори със служителите и мениджмънта, целящи да помогнат за разбирането и удовлетворяването на дигиталните нужди в условията на дистанционна работа.

Колко синхронизирани са ИТ отделите и служителите?

Проучване1, проведено преди появата на COVID, разкрива, че вземащите решения и служителите в ИТ имат противоположни гледни точки, що се отнася до цифровите решения – разлика в мненията, която може би се е променила по време на пандемията.

Според доклада Quocirca Print 2025 Phase Two, поръчан от Brother – само 36% от служителите в офиса вярват, че до 2025 г. печатът ще бъде много или доста важен за техния бизнес, в сравнение с 65% от хората, вземащи решения.

Това е мнение, което вероятно се е променило от скорошния опит, тъй като персоналът може да не е оценявал печата, когато е бил достъпен на една ръка разстояние. Работата без лесен достъп до печатни услуги вероятно е накарала персонала да осъзнае значението му на работното място. Независимо дали става въпрос за подаване на важни документи или за използване на разпечатките като по-лесен начин за корекция или подготовка за среща, за да бъде всичко под ръка, това е важен и необходим инструмент.

Проучването разкрива също, че офисните служители (62%) отдават далеч по-голямо значение на инструментите за сътрудничество, като незабавни съобщения, споделяне на екран и аудио- и видеообаждания, в сравнение с вземащите решения ИТ специалисти, където процентът е само 45.

С големия преход към дистанционна работа вероятно и мнението на ИТ екипите за инструментите за сътрудничество се е променило, тъй като промяната даде възможност на служителите да оценят важността на онлайн инструментите. По тази причина е важно ИТ отделите да обединят усилия с ръководството и да въведат най-успешните мерки, дори да опитат различни методи, за да установят кое е най-добро за бизнеса.

Бъдещето на печата

Очаква се, че като последица от пандемията, животът в офиса, какъвто го познавахме преди, ще се промени завинаги и ще бъде интересно да видим как бизнесите ще се адаптират към „новото нормално“.

Има прогнози, че ще се премине повече към работа от вкъщи и че виртуалните срещи и конференции ще заменят традиционния подход „лице в лице“ при някои обстоятелства. По отношение на печата бизнесът може да обмисли децентрализация на принтери или дори да въведе принтери на бизнес ниво в домовете на служителите – решение, което Brother наскоро представи за някои големи и средни предприятия.

Децентрализацията на печата осигурява на служителите същите предимства и функции за печат у дома, както в офиса, като същевременно поддържа протоколите за контрол и управление, установени от компанията.

Тъй като подходите за работа непрекъснато се променят, перспективите за офиса на бъдещето са несигурни. Наложително е обаче ИТ отделите непрекъснато да се ангажират със своите служители и да работят в дигитално сътрудничество, за да разработят решения, които са най-рентабилни и ефективни за бизнеса и най-подходящи за бъдещите нужди и сигурност на екипите.

За да прочетете повече за цифровите решения, посетете https://www.brother.bg/business-solutions.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо