Connect with us

Lifestyle

„МОЯТ ЗЕЛЕН ГРАД“ осиновява своята първа гора

Avatar

Публикувано

на

MyGreenCity forest

снимка: PR

Тази есен ежегодната еко инициатива „Моят зелен град“ осинови своята първа гора, за която ще се грижи през следващите четири години. Тя се състои от 1 050 млади яворови дръвчета, разположени на територия от 3 дка, по пътя на “Алея на билките” в ПП „Витоша“. С осиновяването на гората, „Моят зелен град“ цели да продължи да допринася все повече за околната среда и за увеличаването и опазването на горския фонд на страната ни.
„Моят зелен град“ се организира за девета поредна година, като в рамките на инициативата през 2016 г. бяха засадени общо 450 дървета – 350 от тях станаха част от втората гора на „Моят зелен град“, която вече расте в местност „Офелиите“ в ПП „Витоша“, а още 100 дървета намериха своя дом във Враца, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Търговище. Така, след като през 2015 г. първата гора, засадена в рамките на инициативата стана факт в Банкя, през 2016 г. горите, за чието отглеждане еко-кампанията ще се грижи стават три.

vitosha2снимка: PR

Tази година, през месеците септември и октомври, над 1 800 служители от Системата на Кока-Кола в България и доброволци от 16 български града организираха активности по залесяване, почистване, реновиране и облагородяване на местно ниво под мотото „Бъди зелен, не само за ден“.
Основни партньори на тазгодишната еко кампания са Дирекцията на Природен парк „Витоша“ – организатор на десетки доброволчески акции на територията на парка и Югозападното държавно предприятие, благодарение на което, беше реализирано осиновяването на гората.

„Югозападното държавно предприятие има традиции в провеждането на различни доброволчески инициативи на неправителствени организации и компании, които допринасят за една по-зелена България. Подкрепяме всяко начинание, свързано със залесяване и облагородяване на околната среда и искаме специално да благодарим на организаторите на тази прекрасна и полезна инициатива“, каза инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.

Continue Reading
Advertisement