Connect with us

Култура

Музикалният театър представя магичното шоу „IMPOSSIBLE – Повярвай в невъзможното”

Avatar

Публикувано

на

Старбой Айвън личен архив jpg

снимка: Илюзионистът Старбой Айвън, личен архив

В началото на новата 2023 година Държавният музикален театър представя магичния спектакъл „IMPOSSIBLE – Повярвай в невъзможното”. Чрез езика на илюзионното изкуство, както и този на музиката и танца, ще бъде разказана една история, в която има и добро, и зло, и любов, и омраза, но в крайна сметка оптимизмът и вярата тържествуват. На сцената на Музикалния театър публиката ще види зрелищни илюзии, сред които едни от най-бързите метаморфози и телепортации, жена, която ще полети, разрязване на човек на две и други спиращи дъха илюзии, изпълнени от младата звезда на илюзионното изкуство StarBoy Ayvon.

Сюжетът на спектакъла разказва за свят, изпълнен с хаос, в който царуват зли сили, а хората са изгубили вярата в доброто. Вечната борба между доброто и злото е разказана по въздействащ и зрелищен начин чрез илюзионно изкуство, музика и танц, които се сливат в един синкретичен продукт. Действието преминава през десетки тематични, приказни зони, които пренасят публиката в един футуристичен и магичен свят. Айвън се появява в този свят като лъч светлина, който със силата на илюзията и магията ще унищожи злото и ще върне вярата, любовта и добротата на хората.

За реализацията на спектакъла са използвани множество визуални, пиротехнически и дигитални ефекти, 3D мапинг, модерна осветителна техника и авторска музика на композитора Артур Надосян. Модернистичните визии на костюмите, атрактивната хореография и едни от най-известните музикални хитове на 21-ви век са само част от елементите, които изграждат това впечатляващо шоу. Участват балетът и солистите на Музикалния театър.

Създателите на спектакъла си поставят за цел да изведат българското илюзионно и вариететно изкуство на ново ниво и да предложат на публиката едно различно изживяване.

Advertisement

Държавен музикален и балетен център представя МАГИЧНОТО ШОУ „IMPOSSIBLE – ПОВЯРВАЙ В НЕВЪЗМОЖНОТО“ в  три поредни премиерни дати през януари– на 27, 28 и 29 януари 2023 г. Следващи дати- 3, 4 и 5 февруари. 

Хореограф и постановчик – Татяна Янева

Режисьор – Александър Мутафчийски

Сценография – Пеньо Пирозов

Костюмен дизайнер – Донка Боева

Advertisement
Continue Reading
Advertisement