Connect with us

Lifestyle

Музикантите и музикалната индустрия по време на криза

Avatar

Публикувано

на

Много преди коронавирусът да удари, в музикалния свят витаеше криза, която сега като че ли остава на страна. В разгара на пандемията, все повече планувани големи концерти, които не са на поп звезди, но на нормални музиканти свирещи в оркестри са отменени, а това ще ги постави във финансова трудност. Какво правят по света, за да се справят с този проблем.

В Ню Йорк например голяма част от музикалната гилдия в симфоничната музика призова хората, които са закупили билети за концерти, и които предстои да бъдат отменени, да не ги връщат (разбира се ако могат да си го позволят). Защото така на музикантите ще им е по-лесно да преживеят тези трудни и кризисни времена, за които уви не се знае кога ще свършат.

Много музиканти по света сега предлагат услугите си в онлайн обучение.  Това е особено полезно за начинаещи музиканти, които ще могат да усъвършенстват знанията си и директно да получат уроци от своите музикални герои. Разбира се, всичко това също ще трябва да се провери, колко ще им струва.

Там където рестрикциите все още не са много големи има предлагане на концерти онлайн, отново като начин да се финансира дейността на музиканти и оркестри. Така публиката може да получи качествена музика изпълнена на живо, просто докато си седи вкъщи. А музикантите ще получат своето удовлетворение, че са свирили за своята публика.

Редом с такива онлайн концерти, много от най-известните музеи по света отвориха своите виртуални галерии. Така че с приятна музика, която ще си пуснете, може да направите виртуална разходка. Тя също ще обогати знанията ви за културата на Европа и света.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement