Connect with us

Култура

Мустафа Ердоган пристига с „Огънят на Анадола“

Avatar

Публикувано

на

image00069

снимка: ПР

Световноизвестният турски хореограф ще представи лично в България новата версия на хитовия си спектакъл 

Световноизвестният турски хореограф и арт директор на шоуто „Огънят на Анадола“ Мустафа Ердоган пристига в България за представленията на обновения спектакъл в България на 9 декември във Варна и на 10 декември в София.

Шоуто, което е играно на сцените на четири континента, има нова версия, която за първи път ще бъде показана в България.

Лично Мустафа Ердоган ще води трупата у нас,

Advertisement

„Българската публиката е изключително взискателна и същевременно много емоционална“ , коментира Ердоган. Първата версия на шоуто има премиера през 2001 г. Милиони зрители по света аплодират „Огънят на Анадола“. Шоуто е обявено за „най-бързото танцово шоу в света“ и влиза в Книгата за рекорди на „Гинес“.

„Работа продължи повече от 5 години. Не беше лесно да изградим драматургия, в която има много исторически препратки. Същевременно трябваше да изградим едно съвременно зрелище, което да се харесва на няколко поколения зрители“, разказва хореографът.

В спектакъла днес участват 250 танцьори и актьори от 7 държави.

„Огънят на Анадола“ популяризира турската танцова и музикална култура. За да се постигне ефекта върху зрителите са нужни 8000 часа репетиции, 500 танцови обувки, 12 метра плат за костюми , изработени са 2000 дизайнерски костюма, които тежат общо 2 тона и половина. Електричеството, което трупата използва за едно представление е 150 000 вата.

Спектакълът е опит по-атрактивен начин да сдобрим традицията с динамиката на днешното време, да се открием в миналото вдъхновение, да почерпим от енергията на ритъма и да популяризираме турската култура“, каза Ердоган.

Advertisement

Билетите за спектаклите във Варна на 9 декември и в София на 10 декември са на цени от 69 до 150 лева.

Билети за „Огънят на Анадола“ тук:

Или на www.golden-sands-tickets.com

Continue Reading
Advertisement