Connect with us

Кино

Мърдок по EPIC DRAMA с най-новия си и най-дълъг сезон

Avatar

Публикувано

на

Този август Epic Drama, ще ви донесе най-новия сезон на международно известната детективска поредица – „Криминалните случаи на Мърдок“. Сезон 15 съдържа 24 нови епизода, което е прецедент, и проследява какво ново се случва в личния и професионалния живот на вече добре познатите детектив Уилям Мърдок, Д-р Джулия Огдън и инспектор Томас Бракенрийд, докато те се опитват да разрешат най-заплетените престъпления на Торонто – от сериозни през исторически достоверни до комични и необикновени.

„Криминалните случаи на Мърдок“, сезон 15 ще дебютира по Epic Drama, ексклузивно за цяла Централна и източна Европа, на 22 август, в 21:15 часа.

Последният сезон започва с детектив Мърдок, който пътува до Монреал и търси да намери и защити сина си Хари от бандата „Черната ръка“, синът на Бракенрийд избягва от затвора и се укрива след убийство в Кингстън Пен, Крабтрий се оказва в компрометираща ситуация, докато се опитва да спаси Ефи от похитителите ѝ, Вайълет Харт проучва интересен начин да се справи с не толкова новия си съпруг, а Уотс – който все още е забъркан в незаконна връзка – се натъква на съвсем нова мистерия с убийство.

Сезонът ще включва също специални епизоди, в които действието се случва съответно на Коледа и на Хелоуин, ще покаже завръщането на любими герои като Пърсивал Джайлс и Терънс Майърс и ще проследи исторически събития като основаването на Националната асоциация за подпомагане на прогреса на цветнокожото население.

Сред другите случи в сезона са ситуация със заплаха за живота на Д-р Зигмунд Фройд, когато той и негови колеги, включително Карл Юнг, посещават Торонто за лекция.  На Хулоин агресивен клоун тормози млади влюбени, а убийството на политически карикатурист на официална церемония може да се окаже, че е свързано с професионална завист сред журналистите и нови строителни проекти в града.

Advertisement

Поредицата по книгите на Морийн Дженингс, която се гледа в над 100 страни, дебютира на 20 януари 2008 г. по канадски ТВ канал, и така отпразнува 14 години в ефир тази година. Сериалът до момента има 15 сезона и 229 излъчени епизода.

Според актьора Яник Бисон – в ролята на детектив Уилям Мърдок, тайната на сериала е в това, че е успешна смесица от интриги, загадки, романтика, наука, откачени изобретения и спорадични появи на исторически фигури. Макар и понякога да засягат тежки теми, обаче, напрежението задължително бива разсеяно с комични моменти.

За всеки сезон Яник открива по нещо, което наистина харесва – дори и да е само чифт панталони – и носи само него. Дори у дома, което влудява семейството му, но те не успяват да го убедят да ползва по-разнообразен гардероб.

Преди сериала има създадени три ТВ филма за този персонаж. Интересен детайл е, че актрисата Хелене Джой, която вече е известна по цял сват като Д-р Джулия Огдън в сериала играе убиецът в третия ТВ филм – The Murdoch Mysteries: Under the Dragon’s Tail (2005).

„Криминалните случаи на Мърдок“, сезон 15 ще дебютира по Epic Drama, ексклузивно за цяла Централна и източна Европа, на 22 август, в 21:15 часа.

Advertisement