Открийте ни и в

Култура

Навръх Бъдни вечер Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи емблематичния Симфоничен оркестър на Далас

Avatar

публикувано

на

Навръх Бъдни вечер Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи емблематичния Симфоничен оркестър на Далас 141

Бизнес телевизията е единствената в българския ефир с права върху спектакъла

Във времена на предизвикателства и неясно утре за целия свят, Bloomberg TV Bulgaria предоставя възможността макар и разделени, да празнуваме Коледа заедно с надежда, че всички беди ще останат зад нас. В навечерието на най-светлия християнски празник, от 21:00 часа, телевизията ще излъчи грандиозния музикален спектакъл на Далаския синфоничен оркестър под диригентството на Лоурънс Лоу, Луси Билингсли, Стив Дъръм. Солисти на концерта са Ава Пайн-сопран и Куинси Робъртс, а разказвач на приказното събитие в духа коледните и новогодишни празници е Крег Хол.

„Ако искате да оцените величието на един град, душата му, трябва да потърсите изкуствата, които създава“, споделя Санджив Яджник, председател на Борда на Далаския синфоничен оркестър.

 „Симфоничното изкуство е неговият връх. Класическата музика носи радост и надежда за всички. Тя е от основно значение за развитието на децата. Бизнес лидерите имат задължението да разберат огромното отражение на изкуството върху обществото и бъдещите поколения“, допълва той.

Симфоничният оркестър на Далас е основан през 1900 година, като днес продължава да е сред най-предпочитаните и е сред най-високо оценените първокласни оркестъри в света.

Повторение на ексклузивния за българския ефир концерт може да гледате и в първия ден на 2021 година – на 1 януари от 14 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.