Открийте ни и в

Tехнологии

Над 12 000 души се обучават безплатно у нас благодарение на дигитална инициатива на Microsoft, LinkedIn и GitHub

публикувано

на

Над 12 000 души се обучават безплатно у нас благодарение на дигитална инициатива на Microsoft, LinkedIn и GitHub 139

Обучението за програмисти от безплатната инициатива на Microsoft, LinkedIn и GitHub остава най-желано в България, сочат последните данни. Освен програмисти най-много българи искат да станат специалисти в сферата на търговията и мениджъри на проекти. Повече от 12 000 души са решили да повишат квалификацията си или да подобрят вече съществуващите си компетенции в предложените от програмата дисциплини. След това те ще могат да получат сертификат, който да удостовери уменията им. Според проучване на Global Knowledge 93% от работодателите смятат, че сертифицираните служители носят повече ползи за компанията. В края на юни Microsoft, LinkedIn и GitHub стартираха кампания, чиято цел е да помогне на 25 милиона души в свeтовен мащаб да добият дигитални умения, нужни за новата икономическа реалност.

Курсовете са подбрани на основа на най-търсените от работодателите позиции.

Програмист
Този курс помага на обучаваните да получат поглед върху основни технологии за уеб разработка, разработване на софтуер и бази данни като CSS и HTML.

Търговски представител
Помага на хората, които искат да развият т.н. „меки” умения и да се превърнат в доверен партньор на клиентите.

Мениджър проекти
От малки проекти до реализацията на мащабни инициативи – този курс дава знанията, необходими за ефикасната организация на подобна дейност.

ИТ администратор
Курсът помага в подготовката за получаването на признати от индустрията сертификати и за разбирането на основни мрежови концепции.

Специалист обслужване на клиенти
След като обслужването на клиенти се пренесе в цифрова среда, е важно да се разбере как да се създаде персонализирано изживяване у потребителя.

Дигитален маркетолог
Това е практическо обучение за разбиране и ефективно използване на дигиталния маркетинг.

ИТ и техническа поддръжка
Курсът има за цел да помогне на ИТ екипите да преминат към нови и гъвкави начини на работа с виртуализация, създаване на десктоп копия и поддръжка на софтуер и устройства. Подгответе се за сертификат CompTIA A+

Анализатор на данни
Курсистите могат да усвоят как да създадат по-добри бизнес стратегии чрез проучване на информацията, използвайки инструменти за анализ на данни.

Финансов анализатор
Помага при взимането на правилни финансови решения с умения, които позволяват да се анализират текущи и минали икономически и бизнес данни.

Графичен дизайнер
Дава знания за създаването на иновативни проекти за дигитален дизайн и надгражда съществуващите визуални и комуникационни умения на курсистите.

Курсистите сами избират темпото, с което да изучават материята. Сред преподавателите са изтъкнати експерти с опит в дадената област. Целта на обучението е да бъдат предадени знания, които освен релевантни и приложими, могат да бъдат от полза при интервю за работа или в реална работна обстановка.

Участниците могат да персонализират курса си, като по-опитните или запознати вече с определена част от материята могат да прескачат дадено съдържание и да се фокусират върху това, което им е интересно или нужно. Имат възможност и да отбелязват докъде са стигнали и да продължат от същото място впоследствие.

За тези, които искат да придобият по-задълбочени технически умения, са курсовете от Microsoft Learn, които помагат на желаещите да се запознаят детайлно с облачните технологии. Модулите са съобразени за различни професионални позиции, от бизнес потребител до ИТ администратор и програмист. За финансовата 2020 г. 350 000 професионалисти са завършили успешно модулите. Наученото може да се практикува в GitHub Learning Lab.

„В Microsoft преминахме през корпоративна трансформация – от култура, в която всичко се знае, към култура, в която всичко може да бъде научено. Винаги търсим начини как да използваме собствения си опит, за да помогнем на потребителите да се справят с техните предизвикателства. Наш основен приоритет е да помогнем на всеки да получи необходимите компетенции и нужните инструменти и да успее да се реализира на все по-дигитализирания пазар на труда. Сред 23 държави от региона от старта на инициативата сме достигнали до над 125 768 души и тази цифра продължава да растеказва Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България и ръководител на изпълнителните директори от региона CEE Multi-Country.

След като се сдобие с нужните познания, курсистът може да използва ресурсите на LinkedIn, които да му помогнат да намери желаната работа. Всеки желаещ може да се възползва от глобалната инициатива и да добие нужните умения за икономиката на бъдещето на opportunity.linkedin.com.

Реклама