Connect with us

Lifestyle

Над 1,446 безплатни прегледа на първия етап на кампанията СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ

Avatar

Публикувано

на

Dr.Traikovich 2 scaled

снимка: ПР

Това е резултатът от първата фаза на кампанията #SAVEYOURSKIN – „Спасете кожата си“, която цели превенция на кожния рак и обучения за правилна защита от слънчевите лъчи.

дермокозметичният бранд La Roche-Posay организира безплатни прегледи на бенките и съмнителни кожни образувания в общо 6 български града. Като част от кампанията гражданите имаха възможност да бъдат прегледани в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и Благоевград, където дерматолози извършиха общо 1,446 прегледа, сред които са открити 66 съмнителни случая.

6 ГРАДА, 1,446 ПРЕГЛЕДА, 66 СЪМНИТЕЛНИ ОБРАЗУВАНИЯ 

Дерматолозите предупреждават, че броят на хората, страдащи от рак на кожата, непрекъснато нараства. В ранните етапи, когато меланомът е локализиран и не се е разпространил в други части на тялото, вероятността за излекуване може да бъде висока. Когато е открит в ранен стадий, той е лечим в 99% от случаите. Въпреки това, когато меланомът се разпространи в други части на тялото, прогнозата се влошава и процентът за успех на лечението намалява.

Advertisement

ВСИЧКИ СМЕ #Skinhealth АКТИВИСТИ

La Roche-Posay вярва, че всички трябва да бъдем #Skinhealth активисти и затова препоръчва прегледи при специалист, както и редовно проследяване на бенките (вашите и тези и на любимите ви хора) по метода ABCDE. Отговорното поведение, когато сме на открито също е от огромно значение. Прилагането на всички тези препоръки може да спаси живот.

Безплатните прегледи ще продължат от 10 юни до 10 юли и в кабинетите. Дерматолозите от над 22 български града партнират на La Roche-Posay и всеки желаещ може да получи напълно безплатна експертна консултация при тях относно бенките или други съмнителни образувания, които го притесняват. 

Повече информация и графика на прегледите по градове може да намерите на ТОЗИ ЛИНК

Методът ABCDE е разработен и препоръчван от самите дерматолози и обръща специално внимание на 5 характеристики на бенките, които трябва да се следят: асиметрия, граници, цвят, диаметър и еволюция.

Advertisement

Ако сте загрижени за любим човек, вгледайте се в неговите бенки! 

Дерматолозите са категорични относно важността на редовните профилактични прегледи на бенките при специалист:

“Клиничната оценка на бенките е важно да бъде направена от дерматолог с оглед ранното разпознаване на злокачествени такива. Ранно поставената диагноза води до навременно лечение и спасява живот. Бъдете отговорни!”

Д-р Наташа Цекова Трайкович, дерматолог  и началник клиника по онкодерматология и дерматохирургия, УСБАЛ по онкология, София

La Roche-Posay, френският дермокозметичен бранд, препоръчван от 90 000 дерматолози по целия свят, е посветен от десетилетия на повишаването на осведомеността за необходимостта от превенция на рака на кожата. Чрез дългосрочни усилия за промяна и разбиране на навиците за слънцезащита, La Roche-Posay има за цел да намали тревожните статистики за рак на кожата, като същевременно подчертава значението на грижата за здравето на кожата и насърчава редовните дерматологични прегледи и самонаблюдение за идентифициране на кожни промени.

Advertisement

Повече информация за социално отговорния проект #SaveYourSkin, за слънцезащитните продукти Anthelios и марката La Roche-Posay можете да намерите на официалния сайт.

Continue Reading
Advertisement