Connect with us

Кино

Над 300 души на галапремиерата на новия сериал на БНТ „Вина“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Един от най-очакваните телевизионни проекти започва от 5 януари по БНТ 1

На 19 декември, Българската национална телевизия представи официално сериала „Вина“ – най-новата и мащабна телевизионна продукция, част от филмопроизводството на обществената телевизия. За официалното представяне на сериала на галапремиерата присъства целият актьорски и творчески състав – режисьорът Виктор Божинов, актьорите Владимир Зомбори, Елена Телбис, Кристина Верославова, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев-Геро и др. По червения килим минаха и много популярни лица – телевизионни водещи, кино звезди, филмови критици и инфлуенсъри, които пожелаха успех на проекта и заедно се насладиха на пилотния епизод на сериала.

Благодаря на всички, че дойдохте на този празник – премиерата на сериала „Вина“. Когато преди години решихме да заложим идеята и да финализираме този сериал по време на филмовата сесия, знаех, че той ще е добър, но не знаех, че ще стане чак толкова добър. Разбира се, това се дължи на голямата заслуга на екипа, който стои зад него и на режисьора Виктор Божинов, който вложи всички усилия да го направи.“, заяви Генералният директор на Българската национална телевизия г-н Емил Кошлуков.

„Хората от киното се научихме, че докато снимаме сериал, свързан с вино, трябва да казваме не „Добър вечер“, а „Наздраве“! Искам безкрайно да благодаря на всички вас, които сте се събрали тук. Огромно благодаря на г-н Емил Кошлуков и на Българската национална телевизия за това, че се довериха на нашия екип. Както знаете, много дълго време нямаше филмопроизводство в БНТ и затова съм признателен на целия екип на обществената телевизия и специално на колегите от СТФ „Екран“. БНТ за пореден път е основен стълб в производството на българско съдържание“, каза режисьорът на филма Виктор Божинов.

Advertisement

Зад сериала „Вина“ стои екип от доказани професионалисти – изпълнителният продуцент Надежда Цветкова, сценаристите Екатерина Николова, Ваня Николова и Нели Димитрова, режисьорът по монтажа Нина Алтърпърмакова, композиторът Петър Дундаков, виненият консултант Вили Гълъбова, операторите Калоян Божинов и Георги Гвоздев.

Семейната история за наследствена винарска изба, около която се преплитат тайни от миналото, любов, изневяра, власт и пари започва от 5 януари по БНТ 1. Всеки четвъртък от 21:00 ч., сериалът „Вина“ ще превежда зрителите през драматични, но и забавни истории за вѝното и за винáта, която човек изпитва в различни ситуации в своя живот, в който най-силен е вътрешния порив да създаваш.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

Continue Reading
Advertisement