Открийте ни и в

Кино

Над 72 000 гледаха „Възвишение“ за първите 10 дни

Avatar

публикувано

на

По официални данни „Възвишение“ продължава да е най-гледаното филмово заглавие у нас през месец ноември. Различният поглед към събитията от 1872 година преди и след Арабаконашкия обир не спира да привлича вниманието на зрителите, като през делничните дни на изминалата седмица и уикенда продукцията е бил гледана от близо 42 000 души (над 20 000 зрители за изминалия уикенд 17-19 ноември). Филмът продължава да се излъчва пред пълни зали и се радва на силен интерес от публиката. По традиция най-активни са зрителите в София, като веднага след тях се нареждат Велико Търново и Варна, следвани от Плевен, Пловдив, Карлово, Каварна и Стара Загора.

От първата прожекция на филма до неделя (19.11) над 72 000 зрители са изживели „Възвишение“, припознавайки се в някой от главните герои – Гичо и Асенчо, а големите кино вериги не очакват спад в интереса и през настоящата седмица.

В цяла България продължава и кампанията, която дава възможност на групи ученици да се възползват от специална отстъпка и да посетят прожекция по избор през седмицата. Тази идея се осъществява и с подкрепата на Министерството на образованието, а повече информация ученици и учители могат да намерят на www.vuzvishenie.bg.

Възвишение е по кината в цяла България.

Реклама