Connect with us

Tехнологии

Над 90% от софтуерното инженерство на AtScale вече се извършва в България

Avatar

Публикувано

на

AtScale

Родните специалисти са в основата на последния ъпдейт на продукта на компанията – 2020.5

Съвсем наскоро световният лидер в IT сферата – AtScale, отбеляза две години от стъпването си у нас. За този период родните специалисти се утвърдиха като ключови за стремглавото развитие на компанията. Поредното доказателство за това идва от факта, че вече над 90% от процесите по разработване и подобряване на продуктите на компанията вече се извършват у нас. Екипът от почти 70 специалисти, базиран в София, се труди неуморно, за да разработи новия ъпдейт – 2020.5.

„Изключително горд съм с постигнатото от българските IT експерти. Те доказаха, че са истински професионалисти и се отнасят с голяма отговорност и отдаденост към своите задачи. Тяхна е заслугата за ъпдейта, който пуснахме преди няколко дни. Особено важни са нововъведенията, свързани с подобряване на нашия OLAP модел при работата с инструменти за бизнес интелигентност (BI), изкуствен интелект (AI) и машинно обучение (ML)“, това заяви Момчил Михайлов, вицепрезидент на компанията и генерален мениджър на AtScale за Европа. Той стои в основата на откриването на подразделение в България.

Последният ъпдейт разкрива нови функции, които подобряват работата на софтуера, както и интеракцията на продукта на компанията. Сред ключовите нововъведения са:

Подобрена съвместимост с най-популярните BI инструменти в облака – AtScale 2020.5 е сертифициран за работа с Tableau 2020.3 и по-добро филтриране при използване на Microsoft Excel Top-N. Това улеснява бизнес потребителите да анализират големи обеми от данни в облачното пространство.

По-добър матричен изглед при създаването на сложен Cube – създава възможност за клиентите ни да изградят големи модели  от данни с важно значение за бизнеса. Новият матричен изглед (Matrix View) прави тези сложни кубове по-лесни за работа, като позволява бързото им възприемане и редактиране.

Advertisement

Разширяване на екосистемата от партньори, базирани в облачното пространство. Okta, лидер в Cloud IAM пространството, вече е част от нашето голямо семейство. AtScale 2020.5 предлага органична API интеграция към Okta в допълнение към вече съществуващата LDAPS съвместимост.

В последните години AtScale се утвърди като световен лидер в сферата на облачните услуги, съхранението и обработката на големи масиви от данни. Създадената през 2013 г. AtScale дава възможност на клиентите си да виртуализират аналитични данни, независимо къде се съхраняват – data warehouse, data lake или нововъзникващи облачни платформи. Така е възможен единен изглед на информацията към B.I., A.I. и приложения за машинно обучение. Клиенти на революционната платформа на AtScale са гиганти като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo, GlaxoSmithKline.

Continue Reading
Advertisement