Открийте ни и в

Кино

Най-важното обаждане със смразяващия „Черният телефон“ идва

Avatar

публикувано

на

Най-важното обаждане със смразяващия „Черният телефон“ идва 141

Стиска ли ви да отговорите на позвъняването?

На 24 юни лятото става смразяващо. Превърналите се в еталон за жанра Blumhouse и майсторът на страховитото Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) ни предизвикват в киносалоните, да отговорим на обаждането на напрегнатия хорър трилър Черният телефон. Вдъхновен от едноименния разказ на Джо Хил, който е достоен наследник на баща си – Краля на ужаса Стивън Кинг, филмът ще изправи зрителите пред маската на безмилостен сериен убиец на деца, в чиято роля влиза номинираният за „Оскар“ Итън Хоук.

Фини Шоу (Мейсън Теймс) е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец (Хоук), който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се намира стар телефонен апарат, който отдавна е изключен от мрежата. Когато обаче черният телефон неочаквано звънва, Фини открива, че може да чува гласовете на предишните жертви, които са твърдо решени да не допуснат да го споходи същата зла участ, каквато е застигнала тях самите.

Въпреки че смесва свръхестествени елементи с тропите на трилър със сериен убиец, Черният телефон категорично излиза от пределите на жанровите клишета и разказва страшна, но вълнуваща история, изследваща темите за неизбежността на порастването, емоционалната сложност и болките на детството, както и невероятната способност на децата да превъзмогват трагедии. Готови ли сте за да се потопите в най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание? Ако ви стиска, отговорете на позвъняването на Черният телефон този юни, само в кината.

Режисьор на Черният телефон е Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Избави ни от злото, Sinister, Доктор Стрейндж), който е и сценарист, наравно с К. Робърт Каргил (Sinister, Доктор Стрейндж), по едноименния разказ на Джо Хил. В ролите са Итън Хоук, Мейсън Теймс, Маделин МакГроу, Джереми Дейвис, Джеймс Рансън и др.

Черният телефон ви предизвиква да приемете обаждането – от 24 юни само в кината.

Реклама