Открийте ни и в

Кино

Най-големите постижения на армията ни в документалната поредица „Българско военно чудо“

Avatar

публикувано

на

Най-големите постижения на армията ни в документалната поредица „Българско военно чудо“ 141

Най-големите постижения на армията ни в периода на петте войни след Освобождението на България оживяват в новата документална поредица на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“ – „Българско военно чудо“.

В рамките на 10 късометражни филма поредицата пресъздава най-важните моменти от Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата, Първа и Втора световни войни. Освен историческите факти, във филмите се обърща голямо внимание и на конкретния исторически контекст. По този начин всеки зрител може да влезе в ролята на българските главнокомандващи и да получи едно по-задълбочено познание за тези битки. Това прави филмчетата от поредицата изключително подходящ образователен способ при преподаване на история в училищата и гимназиите.

Поредицата „Българско военно чудо“ е съвместен образователен проект на сдружение „Българска история“ и  ЗАД „Армеец“, който цели да направи историята интересна за широката публика и да напoмни за трудните решения, пред които армията ни е била изправена и огромната сила, която българският народ притежава, когато е обединен.

Първите два филма от поредицата ще бъдат представени на официална премиера във Военния клуб в София на 26 октомври от 19 часа. Входът е свободен за всички, които искат да бъдат част от събитието.

Реклама