Connect with us

Музика

Най-добрите брейкъри мерят сили на 27 ноември в София

Avatar

Публикувано

на

flayer Get Involved

“Get involved” ще се проведе за трети път, тази година под мотото “Back to the Funk & Hip hop”

На 27 ноември в зала Dance Station на НДК ще се състои третото по рода си състезание по брейк и хип хоп, организирано от X-energy crew. На него се очакват над 100 танцьори от страната и чужбина. Състезанието е отворено и за непрофесионалисти – всеки желаещ може да опита танцовите си умения и да се включи в квалификациите на същия ден, непосредствено преди официалния начален час – 18 ч. По регламент журито ще избере най-добрите 32-ма танцьори, които ще продължават в основната надпревара.

Една от цели на състезанието е да бъде стимулирано движението, заниманията с танци и съответно здравословния начин на живот. Именно затова събитието е подкрепено от българската здравната социална мрежа MediKa.bg.

Тази година сме се постарали Get involved да е отворено за всеки и достъпно за детската аудитория. Целта е да представим танците като алтернативно средство за забавление, развиващо тялото и духа, подходящо за всяка възраст“, сподели Калин Калинов от организаторите.

По време на Get involved: Back to the Funk & Hip hop 2016 за първи път ще бъде проведено състезание по брейк изцяло със съпровод от музиканти и изпълнения на живо. Те ще бъдат осигурени от Теодор Грозданов (китара), Момчил Атанасов (пиано) и Тодор Хлебаров (барабани). Специален гост на  събитието ще е и DJ Sam The Man, който ще поддържа настроението с качествена селекция от бийтове.

Събитието ще продължи между 14 и 22 ч. на 27 ноември, като ще включва предварителни квалификации, битки по едно влизане на човек, гост програма, малък и голям финал и разбира се – награждаване. За победителите ще бъде осигурена награда под формата на ваучери за 1 000 лв., както ще бъдат раздадени допълнително поощрителни призове.

Advertisement

Организаторите очакват записвания на имейл Getttinvolved3@gmail.com, като в заявките трябва да бъдат отбелязани имената на участника, отборът му и стилът, в който ще се състезава.

Continue Reading
Advertisement