Connect with us

Кино

Най-новият танцов филм на Коста Каракашян и Антония Георгиева със световна премиера

Avatar

Публикувано

на

Untitled scaled

Фотограф: Габриела Илиева

“В нейната кожа”: Нов филм, в който танцът, модата и природата се преплитат, за да разкажат за ежедневието на жените от малкия град

“В нейната кожа” е нов сайт-спесифик танцов филм, режисиран от Коста Каракашян и Антония Георгиева в партньорство с Fashion Days.

След премиерното събитие на 30 септември в София (България), предстои и международната онлайн премиера на филма на 28 октомври в 16:00 ч. българско време в партньорство с kNOwBOX dance, чрез Instagram, Facebook и YouTube.

„В нейната кожа“ обединява творческите възможности на модата, киното и класическия и комерсиалния танц, за да разгледа ежедневието на пет жени в малък град. Личният живот и клюките се пресичат на екрана, докато персонажите танцуват  на фона на емблематичното езеро Клептуза в България.

Advertisement

„Езерото Клептуза е един от ключовите туристически обекти във Велинград и аз обичам да съм там през лятото, когато има много хора, но и през зимата, когато е много тихо и има мистериозен, призрачен характер. Мястото вдъхнови тази концепция и със сърежисьорката Антония Георгиева разработихме петте персонажа – Домакинята, Фаталната жена, Бунтарката, Момичето край езерото и Призракът. Градът, който вдъхнови концепцията, вече имаше перфектна локация, която да пресъздаде спокойния ритъм на малкия град и това, че винаги можем да намерим нещо, което да ангажира вниманието ни, дори когато всъщност не се случва нищо“ – казва Коста.

Българо-арменският хореограф и режисьор на Студио Каракашян си спомня за семейните си посещения във Велинград като вдъхновение за „В нейната кожа“ – китно градче, известно сред местните жители със сладките приказки, които се носят по мрежата на шепота.

„Излизаш навън и веднага познати чуват накъде си тръгнал и с какво се занимаваш. Това наистина ни вдъхнови да се забавляваме повече с концепцията и да изградим тези пет женски образа, които са архетипи на жените от града и на това, което хората говорят за тях“ – добавя Коста.

Вдъхновена от сюрреалистичната естетика на Туин Пийкс в идилична обстановка, с изискан дизайн на костюмите от Орлин Бакърджиев, „В нейната кожа“ е най-новата екранна танцова творба на Коста Каракашян, определен като „важен глас за борбата на ЛГБТИ+ хората в Чечения и на други места“ от The Columbia Spectator, благодарение на провокиращия му филм  „В очакване на цвят“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement