Connect with us

Общество

Най-новият хореографски проект на Тушрик Фредерикс и Ребека Марголик за първи път пред българска публика

Avatar

Публикувано

на

Нюйоркските хореографи пристигнаха в София преди седмица и вече работят усилено на Сцена Дерида за подготовката на новото им представление. Българската публика ще има възможност да види първа процес на най-новата им танцова творба, а в последствие да зададе своите въпроси в отворена дискусия между артистите и публиката.

Ребека Марголик споделя: “Работният процес ни предлага възможност и пространство да се предизвикваме един друг, като се откажем от нуждата си от контрол чрез намиране на духовна връзка, насърчавана чрез доверие и интимност. Като използваме свързаността си един с друг, ние подкопаваме и предизвикваме начина, по който телата ни биват гледани на сцената. Отпускането не означава загуба на контрол, напротив, това освобождаване ни предоставя достъп до огромна уязвимост, която създава яснота в нас самите и нашите взаимоотношения.”

Ребека и Тушрик са познати на българската публика още от далечната 2014-та година, като участници в резиденцията на Сидра Бел (Ню Йорк) в Derida Dance Center. Впоследствие двамата хореографи започват свои творчески проекти. Ребека работи между Канада и Америка, а Тушрик активно реализира своите танцови дейности с Шамел Питс, който е водещо име в американския съвременен танц и добре познат от времето си на един от главните изпълнители в израелската компания Батшева.

Derida Dance Center е ко-продуцент на един от последните спектакли на Шамел Питс – “Черна дупка” (Black Hole), който беше представен премиерно в София и в който участва и Тушрик.

Можете да гледате танцовия пърформанс „Начало без край” на 22 юли 2023 г. на Сцена Дерида от 19.30ч. Билети https://epaygo.bg/6798220114 , фейсбук събитие: https://fb.me/e/14qQGdaT9

Advertisement

Проектът се реализира в рамките на Резидентската програма на Derida Dance Center, с финансовата подкрепа на Столична община – Календар на културните събития, Национален фонд „Култура“ – Програма „Едногодишен грант 2022“, Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации, Trust for Mutual Understanding, Сцена Дерида и Хърватския институтза движение и танц.

При желание да се срещнете с екипа и да направите интервю или да се сдобиете с покана за медиен представител, можете да се свържете с нас на тел: 0876 95 00 08 или по имейл: office@derida-dance.com

Ще сме ви благодарни, ако разпространите информацията по вашите канали, за да стигне до възможно най-много хора.

Снимки на Ребека Марголик (фотограф: Джим Кармоди) и Тушрик Фредерикс (снимка – личен архив)

Advertisement
Continue Reading
Advertisement