Connect with us

Общество

Най-поставяната канадска пиеса с премиера у нас

Avatar

Публикувано

на

Най-поставяната канадска пиеса за последните две десетилетия идва най-после на българска сцена.  “Секси пране” на Мишел Римл ще бъде представена за първи път у нас на 15 октомври, събота, на открита сцена „Сълза и смях” в София. От премиерата си през 2003г., пиесата се радва на изключителен успех в родината на автора си, както и в САЩ, Европа и Африка.

Комедийната постановка за преоткриването на любовта в една улегнала двойка и за кризата на средната възраст кара публиката да се смее, но да и се замисли. Двата основни персонажа на сцената са представени от любимите и познати на публиката Албена Колева и Димитър Бакалов.

Въоръжени с наръчник “Секс за начинаещи”, Алис и Хенри решават да прекарат уикенда в скъп и лъскав спа-хотел с определена мисия – да съживят своя 25 годишен брак. Времето си е казало думата – децата са пораснали, стресът и ежедневнието са превърнали бурната им любов в навик.

В изблик на отчаяние, Алис взима решение посредством този уикенд да сложи край на мъките – да положат огромно усилие и да спасят брака си, или да се разведат и да поемат по различни пътища. Ще може ли Хенри да прегърне всичките диви предложения, които Алис вади от наръчника за по-вълнуващ секс? Наистина ли би искал да види жена си и майка на децата му облечена в черна кожа и камшик?

Алис и Хенри споделят еротичните си фантазии и взаимни обвинения, и зрителят навлиза в предизвикващите бурен смях детайли на кризата на средната възраст. Сюжетът ни превежда от комичното към сериозното и обратно. Преоткриването на любовта и силата на съюза между Хенри и Алис е едновременно и трогателно, и  много, много забавно и резонира у зрителите от всяка възраст.

Advertisement

Димитър Бакалов е режисьор на постановката, която следва нишката на вечните проблеми в човешките отношения. Той е познат и любим на публиката с подбраните в същата тематика свои предишните си представления – „В защита на пещерния човек” и моноспектаклите „Шегите, които Бог си прави” и „Преди и сега”.

“Секси пране” е поставена за пръв път в Канада през сезон 2003/2004 в Белфри Тиътър, Виктория, Британска Колумбия и Арт Клъб Тиътър Компани, Ванкувър, Британска Колумбия. Правата за поставяне на “Секси пране” на територията на България принадлежат на Страйп медиа ЕООД, с разрешението на Playwright and Marquis Entertainment Inc.

Следете актуалното около постановката на:

https://www.facebook.com/events/1760097160916274/~ – събитието за премиерата

https://www.facebook.com/caveman.bg/ – страницата на Димитър Бакалов

Advertisement
Continue Reading
Advertisement