Открийте ни и в

Общество

Националната kомисия за борба с трафика на хора с мащабна превенционна кампания срещу новите форми на експлоатация

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

По повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора, Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) и деветте Местни комисии (МКБТХ) в страната, организират ежегодна превенционна кампания за актуални форми и тенденции при трафика на хора. Кампанията включва поредица от дискусионни форуми за експерти на централно и регионално ниво, по време на които ще бъдат обсъдени новите форми и тенденции при това престъпление, както и други съпътстващи дейности насочени към специалисти, млади хора, ученици и уязвими общности, включващи редица регионални, информационни събития.

Кампанията ще стратира с кръгла маса на тема „Aктуални форми и тенденции при трафика на хора“, която ще се състои на 14 октомври 2016 г. Събитието ще бъде открито от г-жа Меглена Кунева, заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси на Р България и председател на НКТБХ. На него ще присъстват също представители на водещи правителствени и неправителствени организации работещи в сферата на борбата с трафика на хора. Официалното откриване на кръглата маса ще започне в 10:00 ч., в Конферентната зала на хотел „Сенс“, бул. „Цар Освободител“ №16 и ще бъде достъпно за представители на медиите.

Информационната кампания ще продължи с регионални дискусионни форуми, в които са поканени за участие български експерти, работещи в подпомагащи организации в страни на дестинация за жертви на трафик на хора, които ще споделят опит и практики в работата си с пострадали български граждани.

В дискусионните форуми ще бъдат направени ключови презентации, посветени на различни форми на трафик на хора като отнемане на телесни органи, принудителните бракове като форма на трафик на хора и сексуалната експлоатация на мъже и момчета. Цикълът от дискусионни форуми ще започне с темата „Трафик на хора с цел отнемане на телесни органи, тъкани, клетки или телесни течности в контекста на актуалните тенденции и нови форми на експлоатация” на 03.11.2016 в Благоевград и ще продължи с темата за „Ранните бракове в контекста на трафика на хора“ на 19.11.2016 г. в гр. Монтана.

Кръгла маса относно разследването на принудителните бракове, основно с граждани на трети страни, като нова форма на трафик на хора, ще се проведе в гр. Бургас на 24.11.2016 г.

Кръгла маса за предизвикателствата в идентификацията, насочването и закрилата на мъже и момчета, жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация, която ще се фокусира основно върху региона на Пазарджик, Пещера и Пловдив ще се състои на 25.11.2016 г. в гр. Пазарджик.

В рамките на националната кампания ще се проведат още редица  информационни срещи в цялата страна. В изпълнение на Национална програма за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2016 г., НКБТХ ще продуцира и популяризира поредица от документални филми, които да послужат като образователен инструмент за превенция в поредица информационни сесии с уязвими групи, ученици, младежи, представители на етнически малцинства и мигранти от трети страни.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Музика

RAG’N’BONE MAN и P!NK сбъдват мечтата си

MIKA

публикувано

на

от

Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Песента е трети сингъл от предстоящия албум на британския изпълнител Life By Misadventure – предварителни поръчки на CD и винил тук 

След 2 седмици нетърпеливо очакване от страна на милиони фенове от цял свят, два от най-величествените гласа на съвременната музика – Rag’n’Bone Man и P!nk, сливат таланта си в силно емоционалната колаборация “Anywhere Away From Here”. Песента ще бъде част от предстоящия нов албум на британския баритон Life By Misadventure, който излиза на 7 май, и е вдъхновена от чувството на несигурност в заобикалящата ни среда и обкръжение.

“Когато запалят светлините, не мисля, че съм ти казвал… че се чувствам не на място“, пее той. “Завлечи ме под земята/не знам дали си забелязал/понякога затварям очи и си мечтая за друго място.“ Автори на парчето са Rag’n’Bone Man, неговият колаборатор в албума Ben Jackson-Cook, както и Simon Aldred, Dan Priddy и Mark Crew.

За “Anywhere Away From Here” звездният изпълнител споделя:

“Тази песен е искрено отражение на желанието да изчезнеш от некомфортните ситуации и уязвимостта, която всички изпитваме на моменти. За мен е чест да я изпълня с P!nk.“

“За първи път срещнах Rag’n’Bone Man в Европа през 2017 г., малко след като чух песента му “Human”. Още тогава се влюбих в гласа му, а когато се запознахме на живо, научих, че носи и красива душа“, казва P!nk. “Веднага разбрах, че искам да работя с него някой ден. Няма по-перфектна песен от “Anywhere Away From Here”, която да изпълним заедно. Изключително щастлива съм да бъда част от тази колаборация“.

Видеото към песента, режисирано от Joe Connor (The Rolling Stones, Coldplay, Sam Smith), е заснето в театъра The Duke Of York’s Theatre в Уест Енд в Лондон.

“Anywhere Away From Here” излиза след парчето “Fall In Love Again” и успеха на първия сингъл от предстоящия албум на Rag – “All You Ever Wanted”, който застана на #1 както в еърплей чарта във Великобритания, така и в iTunes.

Продължете понататък

Музика

Вокалистът на Nazareth заема мястото на Джон Пейн на турнето на Intelligent Music Project

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Заради усложнената епидемиологична обстановка и създали се трансгранични пречки, звездата на ASIA Джон Пейн няма да успее да се присъедини към лятното турне на българската супергрупа Intelligent Music Project. Това съобщи самият той във видеообръщение чрез фейсбук страницата на групата.

„За съжалениe COVID-19 удари отново. Това създаде пред мен много ограничения при пътуване, които не ми позволяват да дойда този път. Наистина се надявах, че ще успея и очаквах с нетърпение това събитие. Пожелавам на всички, които ще бъдат на турнето, да си изкарат страхотно! Духом ще бъда с всички вас! Отново се извинявам, но се надявам, че все пак ще се видим в близко бъдеще!“, уточнява Пейн във видеото.

Междувременно още една музикална звезда ще се включи в The Creation Tour – вокалистът на легендарната група Nazareth Карл Сентанс!

„Световната обстановка е непредвидима и създава непредполагаеми пречки. Една такава излезе пред Джон Пейн, който до последно се подготвяше за нашите концерти. Направихме всичко възможно, за да решим проблема, който възникна при него, но за съжаление невинаги нещата зависят от нас. Ние напълно съзнаваме организационните рискове, правейки турне с такъв мащаб в толкова сложна обстановка, но в същото време знаем, че хората имат огромна нужда от хубава музика на живо, така че работим на пълни обороти за осъществяването на предстоящите концерти. Oще един класен изпълнител се включи в концертната ни обиколка – вокалистът на Nazareth Карл Сентанс, който работи с нас в последните албуми на Intelligent Music Project“, разказа създателят и продуцент на българската супергрупа д-р Милен Врабевски.

Припомняме, че освен новото звездно попълнение Карл Сентанс, в концертната обиколка на Intelligent Music Project ще се включат барабанистът Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath) и актуалният вокалист на Rainbow Рони Ромеро. Заедно с тях на сцената ще се качат и едни от най-добрите български музиканти: Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол, Иво Стефанов и Самуел Ефтимов.

Датите на The Creation Tour:

21.05 – Букурещ – Arenele Romane

23.05 – Солун – Principal Music Theater

25.05 – Пловдив – Зала С.И.Л.А.

27.05 – Варна – Летен театър

28.05 – Бургас – Летен театър

30.05 – София – Зала Универсиада

Билети може да закупите в мрежата на Eventim: https://bit.ly/31OTlim

Продължете понататък

Горещо