Открийте ни и в

Кино

Неделното кино с Българско кино общество се завръща!

публикувано

на

Неделното кино с Българско кино общество се завръща! 144

снимка: PR

Неделното кино с Българско кино общество се завръща в София! Започваме годината на 29-ти януари от 19:30 ч. в Театрална работилница „Сфумато“ с една съвременна класика – филмът на Жак Одиар “Ръжда и кости” (2012), носител на награди Сезар и номинации за Златен глобус и фестивалите Кан и БАФТА, както и с участието на носителката на Оскар – „перлата на френското кино“ – Марион Котияр.

“Харесваше ми да ме гледат. Харесваше ми да възбуждам мъжете. Да ги карам да подивеят. Ала след това се отегчавах”.

Това е житейската философия на Стефани (Марион Котияр), коравосърдечната изкусителка във френската драма “Ръжда и кости”. Работейки като дресьорка на косатки, тя е принудена да се изправи срещу саморазрушителната си природа, след като губи и двата си крака от колената надолу в трагичен инцидент на работното място.
Накрая тя намира утеха при Али (Матиас Шьонертс) – самотен баща, изявяващ се като уличен боец, който връща светлината в живота й. Филмът е адаптиран по колекция от кратки разкази на канадския автор Крейг Дейвидсън.

Неделното кино с Българско кино общество се завръща! 145

Оригинално заглавие: De rouille et d’os
Език: английски, френски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, романтичен
Франция/Белгия, 2012, 120′
Режисьор: Жак Одиар
С: Марион Котияр, Матиас Схонартс, Арман Вердюр, Селин Сайет, Корин Масиеро

Вход свободен до запълване на местата.

Българско кино общество продължава инициативата си за намирането на труднодостъпни филмови заглавия, съвременни класики и „артхаус“ кино, които да прожектира пред българските кинолюбители в цялата страна през мрежата си за Киноклубовете и възраждане на споделеното филмово преживяване, придружено от неформален разговор, както и да кани любопитни творци, които да участват със своя опит в дискусиите.

Реклама