Connect with us

Полезно

Нестле България спестява на българската природа 188 литра вода всяка минута

Avatar

Публикувано

на

maxresdefault 18

Компанията оптимизира своите производствени практики във фабрика София и  демонстрира своя ангажимент към опазването на водните ресурси

Нестле България отбелязва Международния ден на водата със специално видео от фабриката си в София, в което споделя добрите практики в своето производство и културата за опазване на водните ни ресурси на своите служители. Компанията продължава да инвестира в иновативни технологии и индустриално оборудване, които са благоприятни за околната среда и водните ресурси – спрямо 2010-та година Нестле България е намалила потреблението си на вода с 66%, а през 2020-та година, всяка минута фабриката на Нестле в София е консумирала със 188 литра по-малко вода.

 „През последните 10 години Нестле България инвестира в иновативни технологии, които позволяват повторна употреба на вода в производствения процес. Горди сме, че фабриката ни в София успя да намали консумацията на вода с цели 66% или 99 000 кубични метра вода, което се равнява на годишното потребление на град Ловеч. За 2021 амбицията ни е да намалим с още 2000 кубични метра консумацията на вода, което се равнява на дневната нужда от питейна вода на 1 милион българи.“ , сподели Бойко Владимиров, Мениджър индустриални услуги. Той отговаря за планирането и внедряването на различни проекти и инициативи, свързани с намаляване на консумацията на вода и генерирани въглеродни емисии от производствените процеси, където фабриката в София постига много добри резултати.

Голяма част от тези резултати са постигнати благодарение на изграждането на затворени цикли за индустриална вода, с което водата във фабриката се използва многократно. Вместо да се изхвърля в канализацията, след преминаването на водата през машината, тя се охлажда повторно и отново се отвежда към оборудването, с което водата се използва многократно, а потреблението се оптимизира, като по този начин се спестяват приблизително 2 600 литра вода на час. С практики като тези Нестле България непрекъснато подобрява своите производствени операции с цел да намали водното потребление и да допринесе както за опазването за околната среда, така и за подобряване за начина на живот на сегашните и бъдещи поколения.

Повече за Нестле и ангажиментите към опазването на природата:

В позицията си на социално-отговорна компания, Нестле строго спазва своите ангажименти към подобряването на качеството на живот и опазването на околната среда. До 2050 г. Нестле ще постигне нулеви нетни емисии, а до 2025 г. ще използва 100% възобновяемо електрическо във всичките си помещения, като в България това ще е осъществено до 2023 г., фокусирайки се върху регенеративно земеделие, рециклируемо опаковане и оползотворяване на 100% от генерираните отпадъци. Нестле е лидер във въвеждането на устойчиви практики в производствения процес и продължава да инвестира в по-зелено бъдеще за идните поколения, като цели да достигне 65% възобновяемо електрическо в България през 2021 година.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement